Florentina Ioniţă-Radu: 985 de persoane s-au prezentat în perioada 17 aprilie - 1 septembrie la Spitalul Militar ROL2

Florentina Ioniţă-Radu: 985 de persoane s-au prezentat în perioada 17 aprilie - 1 septembrie la Spitalul Militar ROL2

Un număr de 985 de persoane s-au prezentat în perioada 17 aprilie - 1 septembrie la Secţia de primiri urgenţe a Spitalului Militar de Campanie de Nivel ROL2 - COVID19, iar 648 de persoane au fost internate în Secţia boli infecţioase, a declarat comandantul Spitalului Militar Central "Dr. Carol Davila", general maior medic Florentina Ioniţă-Radu, într-un interviu publicat pe site-ul unităţii medicale.

Potrivit comandantului, 137 de persoane au fost internate în aceeaşi perioadă în Secţia ATI-COVID19 a Spitalului Militar de Campanie de Nivel ROL2.

"Nucleele de personal îşi desfăşoară activitatea la Spitalul Militar de Campanie de Nivel ROL2 prin rotaţie, timp de două săptămâni, după care beneficiază de o săptămână de repaus, fiind testate RT-PCR atât înainte de începerea activităţii, cât şi la finalizarea acesteia", a explicat comandantul.

Florentina Ioniţă-Radu a afirmat că au existat cazuri în care pacienţii au fost transferaţi, în regim de urgenţă, către Spitalul Militar, în vederea realizării intervenţiei chirurgicale salvatoare, ulterior aceştia revenind în campusul militar ROL 2 Aslan, pentru continuarea tratamentului medical şi supravegherea postoperatorie.

"Ca o concluzie, aş putea spune că problemele sectorului medical din România sunt cele legate de finanţare, dar şi de recrutare de personal înalt calificat şi mediu, iar pandemia a arătat toate aceste vulnerabilităţi. Pentru că 'războiul' încă nu s-a încheiat şi mai este ceva drum de parcurs până la identificarea unui vaccin sau a unui tratament salvator. Cred că angajarea de resurse umane calificate care să asigure calitatea şi continuitatea actului medical în România trebuie să fie o prioritate, mai ales în ceea ce priveşte asigurarea dreptului constituţional la sănătate al oricărui cetăţean", a mai spus medicul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…