Florentina Ioniţă Radu: Spitalul ROL 2 - 132 de paturi pentru cazuri uşoare şi medii de COVID-19 şi 26 de ATI

Florentina Ioniţă Radu: Spitalul ROL 2 - 132 de paturi pentru cazuri uşoare şi medii de COVID-19 şi 26 de ATI

Comandatul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ''Dr. Carol Davila'', Florentina Ioniţă Radu, a informat, luni, că formaţiunea medicală ROL 2 instalată pe terenul Institutului "Ana Aslan" va avea 132 de paturi pentru pacienţii cu forme uşoare şi medii de COVID-19 şi alte 26 de paturi de terapie intensivă.
 


"Spitalului Militar Central îi revine misiunea de a operaţionaliza acest spital ROL 2 extins. (...) Colegii din Statul Major al Forţelor Terestre au instalat o tabără de 132 de paturi de campanie. Această tabără va fi o secţie externă a Spitalului Militar Central, o secţie de boli infecţioase care va fi autorizată şi acreditată în acest sens, unde pacienţii confirmaţi cu COVID-19 formele uşoare şi medii vor putea fi trataţi", a spus comandantul, într-un interviu publicat pe pagina de Facebook a unităţii medicale.

Potrivit Florentinei Ioniţă Radu, în fiecare cort vor fi câte patru paturi, va exista toaletă, duş, dar şi televizor.

"Aceste forme uşoare şi medii în 14 zile ar trebui să fie vindecate şi să fie evaluate pentru a merge acasă. În cazul în care aceste forme se complică intervine următoarea capabilitate - 26 de paturi de ATI. Va fi o secţie de ATI externă a Spitalului Militar Central care va fi instalată şi este în curs de amenajare în interiorul Spitalului 'Ana Aslan' într-un pavilion care este pus la dispoziţie Spitalului Militar Central unde vor fi amenajate aceste paturi speciale", a afirmat medicul militar.

Cele mai grele cazuri vor fi transportate cu salvări de tip C la Spitalul Militar Central.

Florentina Ioniţă Radu a spus că pentru personalul medical care va lucra în formaţiunea ROL 2 vor fi pregătite 100 de locuri de cazare.

"Ei vor lucra pe grupe. Ca aceste grupe să lucreze un timp determinat. (...) Vor intra în schimb, vor lucra şapte zile pe anumite ture, vor fi cazaţi în această zonă de cazare a personalului. În momentul în care pleacă de aici vor fi testaţi să se ştie dacă sunt sau nu pozitivi şi, pe parcurs, în măsura în care apare simptomatologie, ei vor fi testaţi şi verificaţi. (...) Având în vedere că SMC are 1.600 de medici, asistenţe, infirmiere, brancardieri angajaţi, cu ajutorul medicilor militari şi celor de la Direcţia Militară consider că în acest moment vom putea face faţă acestei capabilităţi care se va instala", a spus medicul militar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...