Flori Dinu a fost REȚINUTĂ!

Flori Dinu a fost REȚINUTĂ!

UPDATE: Flori Dinu, director general al Hexi Pharma, a fost reținută vineri, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului General în dosarul dezinfectanților diluați din spitale.

Potrivit Biroului de Presă al Parchetului General, Flori Dinu este acuzată de săvârșirea a 99 de infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și 29 de infracțiuni de înșelăciune în forma simplă, precum și infracțiunea de participație improprie de zădărnicirea combaterii bolilor.

Flori Dinu a fost citată vineri la Parchetului General, însă ea nu s-a prezentat, astfel încât procurorii au emis un mandat de aducere pe numele ei, fiind ridicată apoi de polițiști.

După câteva ore de audieri, procurorii au decis să o rețină pe Flori Dinu, urmând ca ea să fie dusă în instanță cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii susțin că Hexi Pharma a încheiat contracte, în perioada 2014 — 2016, de vânzare de produse biocide cu 152 de unități medicale, iar valoarea acestora este de aproximativ 51 milioane lei.

Flori Dinu, directorul firmei Hexi Pharma, a fost ridicată de poliţişti, vineri, şi dusă la Parchetul instanţei supreme, unde va fi audiată în calitate de suspect în dosarul dezinfectanţilor, au declarat pentru News.ro surse judiciare. 

UPDATE 20.25 - Flori Dinu, directorul general Hexi Pharma, este suspectă în acest caz și va fi pusă sub învinuire, potrivit Antena 3. Procurorii o acuză de înşelăciune.

De asemenea, tot la Parchet urmează să fie aduse și alte persoane din firma Hexi Pharma.

Poliţiştii au ridicat-o pe Flori Dinu în baza unui mandat de aducere emis de anchetatori, care îi vor aduce la cunoştinţă că are calitatea de suspect în dosarul dezinfectaţilor diluaţi din spitale, potrivit surselor citate.

Anchetatorii au făcut percheziţii, joi, la sediul din Capitală al firmei Hexi Pharma, de unde au ridicat documente şi medii de stocare a datelor.

Percheziţiile au fost făcute după ce fosta soţie a lui Dan Condrea, Laura Georgescu, a declarat că în calculatorul lui Condrea erau liste cu numele unor persoane care ar fi primit bani pentru ca afacerile Hexi Pharma să fie protejate.

“În calculatorul din Goga, pe care am apucat să-l percheziţionez cinci minute până să mă ia la bătaie angajaţii domnului Condrea, era în calculatorul lui personal din Goga. Erau listele la el şi la Dinu Flori. Nominal şi nu numai nominal. Erau nişte liste pe partide. Adică fiecare director de spital aparţinea de PSD, de PNL, şi cu sume. Eu deţin backup-uri până la 2008, decembrie. Am intrat atunci în apartament, cu riscul să mă împuşte pentru că ştiam că are pistol şi am făcut ultimul set de backup-uri”, a spus fosta soţie a lui Condrea.

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, în vârstă de 41 de ani, a murit în 22 mai, după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe un drum judeţean, între localităţile Corbeanca şi Buftea. Investigaţia privind decesul lui Condrea este făcută de aceiaşi procurori care fac ancheta în dosarul dezinfectanţilor Hexi Pharma.

Procurorul general al PICCJ declara, la începutul săptămânii, că după stabilirea prejudiciului în dosarul dezinfectanţilor, Dan Condrea urma să fie chemat de procurori pentru a i se aduce la cunoştinţă că este învinuit pentru înşelaciune în formă agravantă.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală faţă de compania Hexi Pharma pentru infracţiunea de "participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor".

Procurorii au stabilit că firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea în 152 de spitale de produse biocide neconforme, începând din 2014. 

Referitor la prejudiciul stabilit de anchetatori, Flori Dinu a arătat că nu ştie precis cum s-a estimat suma, dar că ”aceasta coincide cu cifra de afaceri pe ultimii doi ani”.

Alexandru Dan Condrea controla sau era acţionar în România la cel puţin şase firme, majoritatea din domeniul serviciilor medicale. Afacerile cumulate ale companiilor sale au depăşit 30 milioane de lei în 2014.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 Așa o fi?

4 Dezvăluiri despre „statul” din spatele statului... / Ăsta e fostul șef al cancelariei lui Ponta

5 Imaginea asta e România...