Florian Coldea, fostul numărul doi din SRI, audiat la Secția Specială în dosarul lui Mircea Negulescu

Florian Coldea, fostul numărul doi din SRI, audiat la Secția Specială în dosarul lui Mircea Negulescu

Fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, a ajuns, marți, la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), unde a fost citat ca martor în ultimul dosar deschis pe numele fostului procuror Mircea Negulescu. La intrarea în parchet, Coldea nu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor prezenți. La SIIJ este așteptat și fostul șef SRI Prahova, Sabin Iancu, scrie G4Media .

Audierea lui Florian Coldea are loc după dezvăluirile lui Mircea Negulescu la postul de televiziune Realitatea PLUS, potrivit cărora Coldea l-ar fi sunat pe Iancu să îl întrebe de ce era citat Sebastian Ghiță la DNA Ploiești și, de asemenea, că fostul numărul doi din SRI l-ar fi sfătuit pe Ghiță ce să declare la parchet.

Astfel, a susținut Negulescu, DNA Ploiești i-a limitat accesul la informații lui Sabin Iancu, în timp ce acesta din urmă ar fi fost chemat o dată la două săptămâni la sediul SRI pentru a fi supus unui test poligraf pentru ca Florian Coldea să vada dacă știe mai multe despre dosarele lui Ghiță.

În urmă cu aproape o săptămână, a fost reaudiat și Mircea Negulescu.

Mircea Negulescu este în prezent cercetat penal de procurorul Adina Florea, de la Secția Specială, pentru cercetare abuzivă și represiune nedreaptă chiar pentru instrumentarea dosarului în care se investighează finanțarea campaniei lui Victor Ponta de către Sebastian Ghiță, caz cunoscut în spațiul public ca dosarul Tony Blair.

După reținerea lui Negulescu, fostul premier, Victor Ponta, l-a acuzat pe fostul procuror că a fabricat probe: „Dl. Negulescu a fabricat probe false, a șantajat persoane cercetate în alte dosare și i-a obligat să depună mărturii false, a folosit ilegal statutul de martor cu identitate protejată pentru cei șantajați de el, a influențat direct decizii strict politice și persoane publice din județul Prahova, a avut un comportament și acțiuni de crimă organizată folosind statutul de procuror și puterile legale specifice funcției, a cheltuit milioane de lei din bani publici pentru războaiele lui de interlop și mai sunt și alții care au procedat la fel!”.

Ponta a mai scris pe FB că anchetatorul a fost „protejat până azi”. Liderul Pro România mai spune că PNL „se luptă” să desființeze Secția Specială „ca să îi protejeze pe infractorii care au fabricat dosare adversarilor lor politici!”


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…