Florin Bercea (CNSLR-Frăția): Avem un protocol care trebuie revăzut, negociat, discutat și parafat cu PSD

Florin Bercea (CNSLR-Frăția): Avem un protocol care trebuie revăzut, negociat, discutat și parafat cu PSD

Prim vicepreședinte al CNSLR-Frăția, Florin Bercea, a declarat joi, într-o conferință de presă susținută la Târgu Mureș, că această confederație este într-un proces de regândire a strategiei sindicale și că există un protocol care trebuie revăzut, negociat, discutat și parafat cu Partidul Social Democrat (PSD).

'Suntem într-un proces de regândire a strategiei sindicale, pe care trebuie să o regândim de la bază. Încercăm să evaluăm toate aceste probleme, încercăm să stabilim niște parteneri de dialog social cu care să avem o discuție serioasă și o strategie pe termen lung, mă refer la zona politică. Și în funcție de acestea ar trebui să ne repoziționăm gândindu-ne la ceea ce va urma din punct de vedere politic, la deciziile politice care vor avea influență asupra socialului. Am venit aici pentru a cunoaște care este starea de spirit și care sunt problemele celor de la bază. Mă refer la faptul că de foarte mult timp nu avem un protocol cu un partid politic. Fiind sindicate, doctrinar suntem undeva de stânga, deci trebuie să găsim un partid — și se pare că partidul de guvernământ are această orientare. Avem un protocol care trebuie revăzut, negociat, discutat și parafat cu PSD. Deocamdată ei au fost singurii care au dorit acest lucru din eșicherul politic din țară', a arătat Bercea.

Prim vicepreședintele CNSLR — Frăția a precizat că această confederație a încălcat parteneriatul tradițional pe care îl avea cu PSD, însă de data aceasta va porni de pe alte principii și nu va mai urmări să obțină funcții politice.

'Să nu uităm că și CNSLR — Frăția a încălcat acest parteneriat cu PSD-ul, făcând un parteneriat cu UNPR cu niște ani în urmă. E normal ca partenerul tradițional, al cărui statut prevede că un loc în Biroul Politic Național este al sindicatelor, e foarte normal ca acest partener să se simtă trădat în momentul în care noi am cotit-o în altă parte. Dacă noi vrem să mergem mai departe, să colaborăm, să facem ceva solid pentru zona socială — așa cum ei și-au propus și văd că niște obiective s-au și realizat — va trebui să încheiem acest protocol. Noi discutăm instituțional. Noua discuție va fi în lumina ideii că nu vom mai aveam deputați și senatori din rândul sindicatelor, care să întoarcă spatele organizațiilor care i-au promovat. Ne dorim alt tip de parteneriat, fără funcții politice', a precizat Florin Bercea.

Florin Bercea a participat, joi, la Conferința Județeană a U.J.S.L.Mureș — Filială C.N.S.L.R.-Frăția.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...