Florin Cîţu: Veşti bune pentru toată economia - dobânda de politică monetară a scăzut

Florin Cîţu: Veşti bune pentru toată economia - dobânda de politică monetară a scăzut

Prim-ministrul Florin Cîţu felicită Banca Naţională a României pentru decizia de a reduce dobânda de politică monetară de la 1,5% la 1,25%, menţionând că acest lucru confirmă scăderea inflaţiei pe termen mediu şi lung.

"Veşti foarte bune pentru toată economia - dobânda de politică monetară a scăzut. Felicit BNR pentru decizia de a reduce dobânda de politică monetară de la 1,5% la 1,25%. Prin această decizie, Banca centrală confirmă scăderea inflaţiei pe termen mediu şi lung. În acelaşi timp, această decizie reprezintă dovada că politica fiscală în România nu mai este un factor destabilizator în economie", a scris premierul pe Facebook.

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis, vineri, reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25% pe an, de la 1,50% pe an, începând cu data de 18 ianuarie 2021.

Totodată, BNR a hotărât reducerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 0,75% pe an, de la 1,00% pe an, şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) la 1,75% pe an de la 2,00% pe an.

De asemenea, Banca centrală a decis păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută ale instituţiilor de credit. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…