Florin Iordache, audiat la finalul săptămânii trecute în dosarul privind OUG 13

Florin Iordache, audiat la finalul săptămânii trecute în dosarul privind OUG 13

Fostul ministru al Justiției Florin Iordache a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), la finalul săptămânii trecute, în dosarul în care se fac cercetări cu privire la OUG 13/2017, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

Potrivit surselor citate, Florin Iordache a declarații, vineri, în calitate de martor.

Parchetul General anunța, pe 13 martie, că ancheta privind OUG 13 este în curs de desfășurare și privește săvârșirea mai multor infracțiuni, subliniind că procurorul 'are obligația de a asigura, pe bază de probe, aflarea adevărului'.

"Cauza se află pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, investigația este în curs și privește următoarele fapte prevăzute de legea penală: sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, fals intelectual, favorizarea făptuitorului, prezentarea cu rea-credință de date inexacte Parlamentului sau președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prev. de art.8 alin. 1 lit.b din Legea 115/1999, sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri", informa Parchetul General.

Potrivit sursei citate, dosarul a fost înregistrat la Secția de urmărire penală și criminalistică ca urmare a declinării acestuia de către Direcția Națională Anticorupție.

"Această structură a fost investită cu o cauză privind săvârșirea unor fapte prevăzute de legea penală, respectiv: favorizarea făptuitorului; prezentarea cu rea-credință de date inexacte, Parlamentului sau președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prev.de art. 8 alin 1 lit.b din Legea 115/1999; sustragerea sau distrugerea de înscrisuri; sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri; fals intelectual", indica Parchetul General.

Conform acestuia, "potrivit dispozițiilor legale, procurorul are obligația de a asigura, pe bază de probe, aflarea adevărului cu privire la faptele și împrejurările cauzei pe care a fost investit să o soluționeze, controlul asupra actelor și măsurilor dispuse de către procuror fiind realizat de către instanța de judecată".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

2 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 Rusia este pe cale să sufere o mare înfrângere în „buzunarul” Lyman. Panică în rândul bloggerilor și corespondenților militari ruși