Florin Iordache, audiat la finalul săptămânii trecute în dosarul privind OUG 13

Florin Iordache, audiat la finalul săptămânii trecute în dosarul privind OUG 13

Fostul ministru al Justiției Florin Iordache a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), la finalul săptămânii trecute, în dosarul în care se fac cercetări cu privire la OUG 13/2017, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

Potrivit surselor citate, Florin Iordache a declarații, vineri, în calitate de martor.

Parchetul General anunța, pe 13 martie, că ancheta privind OUG 13 este în curs de desfășurare și privește săvârșirea mai multor infracțiuni, subliniind că procurorul 'are obligația de a asigura, pe bază de probe, aflarea adevărului'.

"Cauza se află pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, investigația este în curs și privește următoarele fapte prevăzute de legea penală: sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, fals intelectual, favorizarea făptuitorului, prezentarea cu rea-credință de date inexacte Parlamentului sau președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prev. de art.8 alin. 1 lit.b din Legea 115/1999, sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri", informa Parchetul General.

Potrivit sursei citate, dosarul a fost înregistrat la Secția de urmărire penală și criminalistică ca urmare a declinării acestuia de către Direcția Națională Anticorupție.

"Această structură a fost investită cu o cauză privind săvârșirea unor fapte prevăzute de legea penală, respectiv: favorizarea făptuitorului; prezentarea cu rea-credință de date inexacte, Parlamentului sau președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prev.de art. 8 alin 1 lit.b din Legea 115/1999; sustragerea sau distrugerea de înscrisuri; sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri; fals intelectual", indica Parchetul General.

Conform acestuia, "potrivit dispozițiilor legale, procurorul are obligația de a asigura, pe bază de probe, aflarea adevărului cu privire la faptele și împrejurările cauzei pe care a fost investit să o soluționeze, controlul asupra actelor și măsurilor dispuse de către procuror fiind realizat de către instanța de judecată".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…