Florin Jianu,validat în comisiile de specialitate ale Parlamentului ca ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Florin Nicolae Jianu, propus pentru funcția de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a primit, miercuri, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.

Membrii celor două comisii au admis propunerea cu 42 de voturi pentru și 8 împotrivă.

"Problemele relevante pentru mediul de afaceri sunt legate de birocrație, de finanțare, de lipsa forței de muncă, de nevoia de internaționalizare și de câteva elemente legislative. Programul de guvernare face referire la fiecare din aceste elemente", a declarat Jianu, în cadrul audierilor, cu privire la obiectivele sale ca ministru.

Jianu s-a referit în mod special la măsurile de debirocratizare pe care intenționează să le promoveze, măsuri care, în opinia sa, încep cu implementarea Legii privind eliminarea celor 102 taxe.

În plus, el promite înființarea unul departament de debirocratizare care, la fiecare trei luni, să vină cu măsuri concrete de reducere a birocrației.

Florin Jianu a fost audiat în Comisiile reunite pentru politică economică, reformă și privatizare și, respectiv, pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, Comisia economică, industrii și servicii, Comisia pentru dezvoltare și strategie economică, Comisia pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului și privatizare, din Senat.

Jianu este licențiat al Facultății de Matematică, Universitatea București, din anul 1999. În perioada martie — decembrie 2014, a fost ministru delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism în Guvernul Ponta III.

De asemenea, a fost președintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (2008-2016).

Din aprilie 2016, Florin Jianu a fost ales președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

Începând cu luna iunie a acestui an, Jianu a fost ales vicepreședinte al Uniunii Europene a Artizanatului și IMM-urilor — European Association of Craft, Small and Medium-sized Enterprises (UEAPME).

Miniștrii propuși de premierul desemnat Sorin Grindeanu sunt audiați miercuri dimineață în comisiile de specialitate din Parlament, iar în după-amiaza aceleași zile ar urma să primească votul de învestitură în plenul reunit al Parlamentului.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

2 PSD băgase statu-n buzunar! Fata lui Bădălău a încasat de la CNAIR sporuri ilegale de 75% din salariu

3 Dezvăluiri incredibile despre rețeaua de postaci plătiți de PSD! Bugete de milioane de euro pentru fake news

4 VIDEO / Priviți-o și ascultați-o pe Sorina, și rememorați uriașa manipulare pusă la cale de PSD, la care au pus …

5 BREAKING Dezbaterea anunțată pentru marți de președintele Iohannis va fi găzduită de Școala Națională de Studi…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos