Foarte interesant! Citiți și voi către cine are datorii de 20 de milioane de euro TelDrum!

Foarte interesant! Citiți și voi către cine are datorii de 20 de milioane de euro TelDrum!

Foarte interesant! Citiți și voi către cine are datorii de 20 de milioane de euro TelDrum! Acționarii Tel Drum SA revendică dividende de 9,6 milioane lei aferente anului 2017, anunță site-ul  Supervizor.ro care notează că bilanţul pentru anul trecut nu este postat pe mfinante.ro, ceea ce înseamnă că încă nu a fost depus la Fisc, termenul limită fiind 31 mai 2018, şi nici CITR Filiala ILFOV SPRL nu a publicat ceva în acest sens. Este vorba, în principal de acţionarii Liviu Lucian DOBRESCU, cu o creanţă solicitată în valoare de 5.824.377,78 lei şi de Petre PITIŞ , care solicită 3.639.000,61 lei, scrie  G4Media.ro .

Supervizor.ro  mai scrie că administratorul judiciar a găsit o formulă “împăciutoare” – creanţele au fost înscrise sub condiţie suspensivă, ceea ce înseamnă că TEL DRUM SA trebuie să dovedească un astfel de profit (de peste 12 milioane lei în valoare brută) şi că există o hotârâre AGA prin care s-a decis acordarea de dividende.

”Ţinând cont de faptul că TEL DRUM SA a intrat în insolvenţă pe 29 ianuarie 2018, nu cred că acţionarii au fost atât de inspiraţi şi de rapizi, încât să decidă acordarea de dividende şi să înregistreze/oficializeze o asemenea decizie. Dar nimic nu e exclus!”, scrie Supervizor.ro.

Din tabelul creanțelor Tel Drum publicat de Supervizor.ro, consultat de G4Media.ro , rezultă că Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili are de recuperat de la Teldrum o creanță de 5.399.690 lei, actualizată cu suma de 1.450.113 lei, reprezentând creanțe bugetare constatate prin rapoarte de inspecție fiscală întocmite ulterior deschiderii procedurii de insulvență. Prin urmare, datoriile Tel Drum la bugetul de stat se ridică la aproape 7 milioane de lei.

De notat că Apele Române, Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea, are de recuperat de la Tel Drum suma de 455.542 lei.

Totalul creanțelor Tel Drum, adică sumele pe care instituții de stat sau companii private le au de recuperat, se ridică la 90 de milioane de lei (aproximativ 20 de milioane de euro), din care au fost acceptate circa 70 de milioane de lei.

Vezi aici integral tabelul preliminar al creanțelor Tel Drum, publicat pe 18 aprilie 2018:

Conform ultimelor documente publicate în BPI, Adunarea Creditorilor TEL DRUM SA urmează să se întrunească pe 24 aprilie 2018. Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.116/87/2018, al debitoarei TEL DRUM SA, este programat pe 23 mai 2018

HotNews.ro a scris, pe data de 17 aprilie, că firmei de construcții Tel Drum, despre DNA susține că ar fi controlată de Liviu Dragnea, i-au fost atribuite de către Consiliul Județean Teleorman două acorduri cadru, alături de alte două firme de construcții, pentru lucrări de întreținere a drumurilor județene și a drumurilor pietruite pe următorii patru ani. Dragnea a negat mereu orice legătură cu Tel Drum.

Valoarea totală a acordurilor cadru este de circa 40 de milioane de lei și va fi plătită agenților economici selectați în contracte subsecvente ce vor fi încheiate pe viitor. În luna ianuarie Tribunalul Teleorman a decis deschiderea procedurii de insolvență pentru Tel Drum. Anterior, DNA a pus firma Tel Drum sub urmărire penală pentru fraude cu fonduri europene.

DNA, în comunicatul privind Dosarul Tel Drum, vorbea despre beneficiile personale ce ar fi fost obținute de Liviu Dragnea: “În mod direct sau prin persoane apropiate lui (fiul, fosta soție) a obținut sume de bani sau bunuri mobile și imobile pe care le utilizează, precum și diverse servicii în interes personal, al familiei și al formațiunii politice din care face parte, respectiv donații de la membrii grupului infracțional organizat și de la societățile controlate de aceștia (circa 2,5 milioane de lei în anul 2009), transferul părților sociale din mai multe societăți controlate de membrii grupului infracțional organizat către fiul sau, dividende și sume periodice către fiul sau cu titlu de salariu de la firme din grup, sume periodice cu titlu de chirie încasate personal de Liviu Nicolae Dragnea și de fosta soție de la o altă societate din grup, bani obținuți de către Liviu Nicolae Dragnea din vânzarea unor bunuri imobile la valori supraevaluate către societățile controlate de membrii grupului infracțional organizat, folosirea de bunuri mobile de către fiul sau (autoturismul deținut de o societate din grup și a cărui îmbunătățire tehnică a fost achitată de Tel Drum SĂ) sau folosirea de bunuri imobile tot de către acesta (imobilul din Turnu Măgurele proprietate a Tel Drum SA).”

Fostul lider al PSD, Victor Ponta, declara în luna septembrie,  ca “suntem foarte multi care stim in mod direct” ca firma Tel Drum din Teleorman este a lui Liviu Dragnea.

În ianuarie 2018 Tribunalul Teleorman a decis deschiderea procedurii de insolvență pentru Tel Drum. Avocatul Tel Drum susținea, la depunerea cererii de intrare în insolvență, că luarea sechestrul și popririle dispuse de DNA a pus societatea în imposibilitatea de a-și onora obligațiile contractuale și plățile.


Foto: Petre Pitiș la sediul DNA/ Sursa: Inquamphotos/ Alexandru Bușcă

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

4 Ce dramă a provocat un vibrator în familia unui zugrav din Prahova

5 VIDEO Ce vedeți s-a întâmplat la Reșița...