Foarte interesant!/De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

Foarte interesant!/De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

Magzum Mirzagaliev, șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, a vizitat România ca să renegocieze taxa de solidaritate, scrie publicația kazahă Ratel , citată de Profit.

A vizitat România ca să renegocieze taxa de solidaritate

„În cazul României, vorbim de confiscarea a 60% din profitul net dacă acesta depășește cu 120% profitul net mediu al companiei în 2018-2021. Ținând cont de faptul că în 2020 și 2021, activele românești au generat pentru KMG pierderi de 198,6 milioane dolari, respectiv 186,8 milioane dolari, profitul de 161 milioane din primele trei trimestre ale anului trecut (ultimele date disponibile) reprezintă o felie atractivă pentru autoritățile fiscale din România”, scrie Ratel.

Publicația kazahă susține că KMG este cel mai mare contribuabil al țării până la sfârșitul anului 2022, iar Kazahstanul furnizează României petrol la cel mai mic preț, față de toate celelalte destinații europene.

„În octombrie anul trecut, ministrul Energiei al României, Virgil Popescu, a zburat la Astana și a cerut volume suplimentare de livrări de petrol”, amintește Ratel.kz.

„Surse din industrie spun că șeful concernului polonez de petrol și gaze PKN Orlen, Daniel OBAYTEK, a zburat la Astana în mai anul trecut nu numai pentru petrol. În portofoliu avea o ofertă de cumpărare a Rompetrol Rafinare. Însă conducerea KMG a considerat prețul oferit pentru activ prea frivol”, își încheie publicația kazahă articolul, potrivit defapt.ro .

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, la București, Umbrărescu a turnat deja asfalt pe singurul tronson de centură unde lucrează români

2 Un general ceh le dă vești proaste ucrainenilor: Tancurile Leopard sunt supraevaluate și nu sunt o „armă minune”

3 Șucu și Copos cu nevestele...

4 Incredibilă poveste /

5 ULTIMA ORĂ Simonei Halep i-au fost refuzate ultimele probe depuse la proces!