Foarte interesant!

Foarte interesant!

CNSAS tergiversează verificările în cazul Dimofte. Omul de afaceri Radu Dimofte este verificat de către Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS) pentru legături cu fosta poliție politică comunistă.

Potrivit unui răspuns al CNSAS pentru defapt.ro , „pe numele domnului Radu DIMOFTE, în calitate de Membru fondator al Fundației <Snagov Plus>, au fost declanșate verificări (…) privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității (…).

De asemenea, facem precizarea că investigațiile noastre presupun căutări atât în arhiva C.N.S.A.S., cât și la foștii deținători de fond arhivistic: Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe și Arhivele Militare Naționale Române.”.

Răspunsul CNSAS pentru DeFapt.ro este datat iulie 2023. Consiliul nu a precizat, cu acea ocazie, când anume „au fost declanșate verificări (…) privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității” în ce-l privește pe Dimofte.

Surse din CNSAS, însă, au precizat că dosarul omului de afaceri este în lucru de cel puțin un an.

O solicitare recentă a defapt.ro către CNSAS pe același subiect a rămas fără răspuns.

Martor DNA: Dimofte are pârghiile în justiție

Radu Dimofte este considerat ca fiind deținătorul unei influențe enorme la vârful oricărei puteri de la București. Potrivit unei declarații date la DNA de către un asociat al omului de afaceri Remus Truică, „Dimofte este cel care are pârghiile necesare în justiție pentru a rezolva orice caz de justiție și (…) influența acestuia merge până acolo sus, la instanțele superioare”.

Verdictele în cazurile în care CNSAS face verificări sunt stabilite prin vot în Colegiul CNSAS. Membrii Colegiului sunt nominalizați de partide politice și numiți cu sprijin politic.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?