Foarte interesante amănunte.../România, „vedetă” la Fox News

Foarte interesante amănunte.../România, „vedetă” la Fox News

Actualul ambasador al președintelui Biden în Uniunea Europeană i-a oferit sfaturi lui Hunter Biden în 2016 cu privire la un „client” român care era judecat pentru corupție în acel moment, potrivit e-mailurilor analizate de Fox News .

Mark Gitenstein, care a fost numit ambasador al SUA la UE de Biden în iulie 2021 și a ajutat la conducerea echipei de tranziție a lui Biden după alegerile din 2020, este prietenul de multă vreme și confidentul de mai multe decenii al președintelui, care a servit sub conducerea lui în Senat timp de peste un deceniu și a fost ambasadorul SUA în România în timpul administrației Obama-Biden din 2009 până în 2012.

În timp ce e-mailurile sale cu Hunter datează încă din 2010 pe laptopul abandonat, când era ambasadorul SUA în România, iar calendarul lui Hunter arată că s-a întâlnit cu Gitenstein de cel puțin trei ori în 2015, corespondența lor din 2016 ridică întrebări cu privire la implicarea lui în l-a sfătuit pe Hunter după ce l-a luat pe magnatul român Gabriel Popoviciu în acea primăvară ca client și ce resurse guvernamentale ar fi putut fi folosite pentru a-l ajuta pe Hunter.

Pe 16 iunie 2016, Gitenstein, care lucra în sectorul privat ca partener la Mayer Brown LLP în timpul corespondenței din 2016, a transmis informații lui Hunter și partenerului său de afaceri de mult timp Eric Schwerin cu subiectul „România”.

E-mailul includea un articol de la Associated Press în care se spunea că Curtea Constituțională a României ar trebui să se pronunțe cu privire la dezincriminarea abuzului în serviciu. Instanța a ajuns să se pronunțe împotriva mișcării și să o mențină drept infracțiune, dar asociații lui Hunter au cântărit pe scurt dacă ar putea ajuta unul dintre clienții lui Hunter.

Bidens și Gitenstein

Hunter Biden (L), Mark Gitenstein (C) și Joe Biden (R). (Fox News)

„Se pare că acest lucru nu vă va ajuta clientul, deoarece nu este retroactiv”, a scris Gitenstein.

e-mailul lui Mark Gitenstein

„Se pare că acest lucru nu vă va ajuta clientul, deoarece nu este retroactiv”, a scris Mark Gitenstein pe 16 iunie 2016, într-un e-mail către Hunter Biden și Eric Schwerin. (Fox News)

„Vă rugăm să nu transmiteți”, a adăugat el într-un e-mail de continuare, referindu-se la un lanț de e-mail care includea Hans Klemm, pe atunci ambasador în România, Dean Thompson, pe atunci adjunct șef de misiune la Ambasada SUA în România și Debra Hevia, un ofițer de multă vreme în serviciul extern.

"Mulțumesc, Mark. Vom păstra asta pentru noi", a răspuns Schwerin.

E-mailul lui Dean Thompson

Dean Thompson, pe atunci adjunct al șefului de misiune la Ambasada SUA în România, i-a trimis lui Mark Gitenstein un articol în iunie 2016 pe care apoi îl va transmite lui Hunter Biden și Eric Schwerin despre decizia instanței române care ar putea afecta clientul lui Hunter. (Fox News)

Relațiile de afaceri ale lui Hunter în România au fost evidențiate într-un raport publicat de Comisia de Supraveghere și Reformă a Camerei în luna mai. Gabriel „Puiu” Popoviciu, un magnat român care se confrunta cu acuzații penale legate de corupție și luare de mită, l-a angajat pe Hunter în primăvara lui 2016 pentru a-l consilia în acest caz. Popoviciu a fost în cele din urmă condamnat și condamnat la șapte ani de închisoare în august 2017, a raportat NBC News în 2019.

Într-un e-mail din mai 2016, Hunter a spus că Gitenstein a furnizat contacte pentru oficiali despre care credea că ar putea ajuta în cazul lui Popoviciu.

Jill Biden îl salută pe Mark Gitenstein

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, îl salută pe Mark Gitenstein, ambasadorul SUA în UE, în timpul unei vizite la școala Uruguay, din București, România, pe 7 mai 2022. (Foto de SUSAN WALSH/POOL/AFP via Getty Images)

„Este [sic] acum momentul să începem să adunăm o echipă de profil mai înalt care să poată vorbi despre nedreptatea de aici”, le-a scris Hunter avocatului lui Boies Schiller Michael Gottlieb, Rob Walker și James Gilliar pe 16 mai 2016. Pe cine avem la firma care poate vorbi cu autoritate despre anticorupție. Mike, aveam de gând să mă adresez judecătorului Freeh și, dacă vă puteți gândi la alții de acea statură, cred că acum este momentul să le citesc situația și vezi dacă sunt dispuși să ajute”.

„Ambasadorul Gittenstein [sic] a menționat nume precum fostul agent american Patrick Fitzgerald”, a adăugat el.

„Ambasadorul Gittenstein [sic] a menționat nume precum fostul agent american Patrick Fitzgerald”, a scris Hunter lui Michael Gottlieb, Rob Walker și James Gilliar pe 17 mai 2016. (Fox News )

Nu este clar dacă Fitzgerald a fost urmărit sau contactat de Hunter sau de oricare dintre asociații săi. Cu toate acestea, sfaturile lui Gitenstein sunt respectate de familia Biden și depășesc mai mulți membri ai familiei Biden. În timpul unei vizite în România din 2009, vicepreședintele de atunci Biden l-a lăudat pe Gitenstein drept „cel mai bun prieten al său personal”.

„Ne-am crescut copiii unul altuia. Avem -- soțiile noastre sunt prieteni apropiați. Nepoții mei sunt -- îi consideră pe familia Gitenstein aproape rude. Așa că vă pot asigura că acesta este un bărbat cu care am lucrat. 35 de ani -- 30 de ani, de fapt -- și el are urechea mea", a spus Biden despre Gitenstein. „Știu că ți-ai dat seama deja, pentru că știu că ai fost la el și știi că ia imediat telefonul și mă sună. Sper că nu vei profita prea rău de prietenia mea cu ambasadorul. ."

„Are o linie directă, după cum am spus, cu mine și este foarte eficient”, a adăugat Biden.

E-MAIL-urile din EPOCA OBAMA DEZVLEAZĂ LEGAȚIILE EXTENSE ALE LUI HUNTER CU APROAPE O DUZINĂ DE ASISTENȚI ADMINISTRATORI BIDEN DE NIVEL SENIOR

În comunicările anterioare din lanțul de e-mail cu Hunter, Gottlieb și-a exprimat frustrările cu privire la „dificultatea de a obține tracțiune” cu Ambasada SUA pentru a ajuta clientul lui Hunter. Cu toate acestea, el a spus că „a luat legătura cu Klemm și i-a cerut să ne ajute să intermediam întâlnirea”.

„Dacă vom face acest lucru, ar trebui să o facem corect – ar trebui să punem la punct un pachet persuasiv cu toate defectele de procedură și de fond din rechizitoriul/cazul împotriva lui Gabs și, probabil, ar trebui să punem cap la cap și începutul a ceea ce ar fi un strategia presei”, a continuat Gottlieb. „Și vom dori să aliniem nume mari pentru a le aduce. Mă aștept să avem o singură șansă pentru a face asta”. Hunter a recunoscut că „a fost de acord” cu strategia.

A doua zi după e-mailul lui Hunter, Gottlieb a contactat Hans Klemm, care în acel moment era ambasador al SUA în România.

„Situația noastră nu s-a îmbunătățit, așa că cred că trebuie să încercăm să ajungem la o întâlnire cu oamenii DNA”, a spus Gottlieb pentru Klemm, referindu-se la Direcția Națională Anticorupție din România. „Există cineva din echipa ta cu care aș putea vorbi pentru a încerca să rezolv protocolul potrivit pentru a merge mai departe? Suntem foarte recunoscători pentru orice ajutor pe care îl poți oferi.”

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, ascultă la Ministerul de Externe al României în cadrul unei ceremonii de declarare a capacității tehnice a instalației de rachete Aegis Ashore la baza militară Deveselu, la București, pe 18 decembrie 2015. (Credit pe credit DANIEL MIHAILESCU/AFP via Getty Images )

Klemm i-a transmis apoi e-mailul lui Thompson, care este în prezent ambasadorul SUA în Nepal.

Klemm îi trimite un e-mail lui Thompson

Hans Klemm i-a transmis e-mailul lui Dean Thompson, pe atunci adjunct al șefului de misiune la Ambasada SUA în România, care este în prezent ambasadorul SUA în Nepal. (Fox News)

„Domnule Gottlieb, DNA a întrebat dacă asta se referă la cazul Popoviciu?” întrebă Thompson.

Gottlieb a transmis apoi e-mailul lui Thompson lui Hunter, prietenul de multă vreme și partenerul de afaceri al lui Hunter, Rob Walker, și lui James Gilliar, un alt asociat de afaceri. Mesajul lui Gottlieb a fost doar „FYI”.

Gilliar a răspuns cu un emoji cu degetul mare în sus, iar Walker a spus: „Hai să vorbim înainte de a răspunde”.

E-mailul lui Gottlieb despre clientul Hunter Biden

„Îmi pare rău, dar am răspuns imediat când am primit asta”, a spus Gottlieb. „Nu a existat un alt răspuns la această întrebare, dar da.”

În aceeași zi, pe 18 mai 2016, Gilliar i-a trimis un e-mail lui Gottlieb, Hunter și Walker, spunând că fostul președinte al României, Traian Băsescu, îl critică „aper” pe Klemm pentru presupusa ingerință politică.

„Înțeleg că premierul se va întâlni cu JB și sper că AK va primi mult sprijin”, a adăugat el, referindu-se la premierul român de atunci, Dacian Ciolos, vicepreședintele Biden și, respectiv, ambasadorul Klemm.

„Prin mâna către emba a SUA, mesajul nostru este transmis și cred că cel mai bine este să vedem ce se întâmplă mâine și să faceți cea mai bună judecată cu H după”, a adăugat el, referindu-se fie la Hunter, fie la Hans Klemm. „Cred că am realizat tot ce este posibil prin prietenii tăi și eu personal sunt mulțumit de contribuția AK la justiție”.

E-mailul lui James Gilliar

Pe 18 mai 2016, Gilliar le-a trimis un e-mail lui Gottlieb, Hunter Biden și Rob Walker, spunând că fostul președinte al României, Traian Băsescu, îl critică „în mod puternic” pe Klemm pentru presupusa ingerință politică. (Fox News)

Dacian Cioloș după întâlnirea lui Biden

Prim-ministrul României, Dacian Cioloș (sp.) se îndreaptă din aripa de vest în urma unei întâlniri cu vicepreședintele american Joe Biden la Casa Albă, pe 24 mai 2016, la Washington, DC (Foto trebuie să citească MANDEL NGAN/AFP via Getty Images )

Câteva zile mai târziu, vicepreședintele Biden s-a întâlnit cu premierul Cioloș și i-a lăudat eforturile de a implementa „reforme ale statului de drept” în România pe 24 mai 2016.

Potrivit jurnalelor de vizitatori ai Casei Albe, Gitenstein, care a fost un vizitator frecvent la Casa Albă Obama cu mai mult de o duzină de vizite în 2016, a vizitat reședința Observatorului Naval a lui Biden în ziua premergătoare întâlnirii cu Ciolos și în ziua acesteia. Nu este clar cu cine s-a întâlnit, deoarece secțiunea era goală pe bușteni. Jurnalele vizitatorilor arată, de asemenea, că Klemm a vizitat biroul din aripa de vest a lui Biden în ziua întâlnirii cu Cioloș.

În acea după-amiază devreme, Gottlieb a spus: „Klemm este în DC și a contactat să vorbească astăzi. Mă sună în această după-amiază. Voi raporta despre ceea ce spune.”

În acea seară, i-a trimis un e-mail lui Hunter, Walker și Gilliar, spunând că a vorbit cu Klemm despre solicitarea unei întâlniri cu DNA-ul românesc.

„Hans m-a sunat pentru a discuta despre o dezvoltare care este cel mai bine transmisă prin telefon”, a scris Gottlieb. "Ne putem conecta fie în seara asta, fie mâine la prima oră? Concluzia este că ar trebui să continuăm cu solicitarea întâlnirii."

Referință Hans Klemm

„Hans m-a sunat pentru a discuta despre o dezvoltare care este cel mai bine transmisă prin telefon”, a scris Michael Gottlieb pe 24 mai 2016. (Fox News)

„Te rog, ce mă apuci când poți, nu avem mult timp”, a spus Gilliar.

„La un moment dat am discutat despre Louis Freeh”, a adăugat Gottlieb mai târziu, referindu-se la fostul director FBI care a fost angajat de Popoviciu la recomandarea lui Hunter, s-a raportat anterior . „Avem o legătură bună cu el, care ne-ar permite să spunem că a venit?”

„Dacă nu, o voi trimite pentru mine, DB și JS”, a adăugat el. Nu este clar ale cui inițiale sunt menționate în e-mail.

E-mailul Gottleib

Michael Gottlieb și alții s-au coordonat în mai 2016 pentru a încerca să stabilească o întâlnire cu DNA-ul României despre clientul lor român cercetat pentru corupție. (Fox News)

Câteva săptămâni mai târziu, pe 10 iunie 2016, Schwerin i-a trimis un e-mail lui Hunter, spunându-i că a primit câteva informații „marginal de utile” într-un apel telefonic cu Gitenstein legat de România.

Eric Schwerin e-mail

Eric Schwerin îi spune lui Hunter într-un e-mail din 10 iunie 2016 că e-mailul lui Mark Gitenstein a fost rezultatul unui apel pe care l-a făcut lui Gitenstein „per Rob”, părând să se refere la Rob Walker. Schwerin a spus că Mark a furnizat informații „foarte utile”. (Fox News)

Membrii republicani ai Comitetului de Supraveghere și Responsabilitate a Camerei au declarat pentru Fox News Digital că cronologia evenimentelor sugerează trafic de influență de către Biden.

„Cred că este destul de grăitor de fiecare dată când cineva spune că ceva ar trebui să fie discutat prin telefon și nu prin e-mail”, a spus reprezentantul Tim Burchett, R-Tenn. „Am văzut acest tip de presiune în ceea ce privește concedierea lui Burisma și Shokin . Această familie a fost legată de prea multe tranzacții. Acolo unde este fum, este foc. Și este mult fum”.

„Cu fiecare nou schimb de e-mail care este scos la lumină între Hunter Biden și asociații săi, un fapt rămâne clar: putregaiul moral al familiei Biden se formează pe zi ce trece”, a spus reprezentantul Virginia Foxx, RN.C. „În cazul lui Gabriel Popoviciu, încă vedem amprentele murdare ale lui Hunter Biden – și aceleași semne revelatoare ale traficului său de influență care îi servesc drept carte de vizită. Corupția cunoscutului încalcător al legii Hunter Biden nu cunoaște limite”.

rep. Virginia Foxx

Reprezentantul Virginia Foxx, un republican din Carolina de Nord, vorbește în timpul unei audieri la Washington, DC, pe 29 septembrie 2022. (Samuel Corum/Bloomberg prin Getty Images)

„Joe Biden ar putea fi foarte bine cel mai corupt și incompetent președinte din istoria Americii”, a declarat reprezentantul Paul Gosar, R-Ariz. „În fiecare săptămână, apar noi dezvăluiri cu privire la modul în care relațiile sale cu guvernele străine au îmbogățit întregul sindicat al crimei Biden, în timp ce vindeau americani”.

„Familia Biden trebuie să răspundă pentru muntele tot mai mare de dovezi care sugerează că și-au vândut țara pentru a se îmbogăți”, a spus reprezentantul Nancy Mace, RS.C. „Joe Biden pare foarte dispus să facă presiuni pe oficialii străini și să schimbe pozițiile politice americane dacă familia lui este plătită.

„În plus, DOJ, FBI și alte entități federale trebuie să răspundă pentru rolul lor în acoperirea acestor crime”, a spus Mace. „Până când oamenii implicați vor ajunge la închisoare, poporul american nu va putea avea încredere în instituțiile noastre și în democrația noastră”.

Nancy Mace

Rep Nancy Mace, RS.C., părăsește o ședință a Conferinței republicane a Camerei din Capitolul SUA, marți, 6 iunie 2023. (Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc prin Getty Images) (Getty Images )

"Știam despre China. Știam despre Ucraina. Acum este România", a spus reprezentantul William Timmons, RS.C. „Trebuie să știm cât de răspândită a fost dispusă familia mafiei Biden. În acest sistem de justiție pe două niveluri, un lucru este clar: merită să fii Biden. Adică, dacă nu ești un copil de patru ani. fată din Arkansas .”

La momentul lucrului lui Hunter pentru Popoviciu, vicepreședintele Biden făcea apel la guvernele străine să reprime corupția, inclusiv în România.

„Corupția poate reprezenta un pericol clar și prezent nu numai pentru economia unei națiuni, ci pentru însăși securitatea ei națională”, a spus el în timpul unui discurs în România în 2014.

HUNTER BIDEN ȘI AVOCAȚII DE DIVORȚ AI FOSTEI SOȚII KATHLEEN BUHLE AU ȘTIUT DE PLĂȚILE „ÎNTREPRINDEREA ROMÂNIEI”

Biden a avut o întâlnire la Casa Albă cu președintele României Klaus Iohannis pe 28 septembrie 2015. Comitetul GOP a anunțat în mai că, în termen de cinci săptămâni de la întâlnirea de la Casa Albă cu Iohannis, Bladon Enterprises Limited, o companie din Cipru deținută de Popoviciu, pe care îl obișnuia să desfășoare afaceri în România, a început să facă depozite în contul bancar al Robinson Walker, LLC, în valoare totală de peste 3 milioane de dolari din noiembrie 2015 până în mai 2017.

La mai puțin de două săptămâni după ce Biden sa întâlnit cu Iohannis, Hunter l-a întâlnit pe Gitenstein pentru o cafea la biroul lui Hunter Rosemont Seneca. În decembrie 2015, aproximativ trei luni mai târziu, președintele lui Rosemont Seneca, Eric Schwerin, i-a trimis un e-mail „Memo de la Gitenstein” lui Hunter. Cu toate acestea, nu este clar ce a spus, deoarece fișierul atașat nu poate fi accesat. Schwerin și Hunter s-au întâlnit și cu Gitenstein în februarie 2016 la biroul său din Mayer Brown.

Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden

Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden, sosește la Fort Lesley J. McNair din Washington, DC, duminică, 25 iunie 2023. (Fotograf: Julia Nikhinson/Sipa/Bloomberg via Getty Images)

Într-una dintre tranzacțiile de la începutul lunii noiembrie 2016, care a fost evidențiată de raportul Comitetului de Supraveghere și Reformă a Camerei, Robinson Walker, LLC, un SRL care aparținea aceluiași Walker inclus în multe dintre e-mailurile României, a primit 183.329,29 USD de la Bladon Enterprises Limited. Hunter a primit apoi 122.179 USD de la Robinson Walker, LLC.

Mai multe conturi ale familiei Biden, inclusiv cele aparținând lui Hunter, Hallie Biden și unui Biden nenumit, au primit aproximativ 1,038 milioane USD din contul Robinson Walker, LLC după depozitele Bladon Enterprises, iar 16 din 17 dintre aceste tranzacții au avut loc în timp ce Biden era vicepreședinte, a spus comitetul.

„Se pare din evidențele bancare că Bidens foloseau Robinson Walker, LLC pentru a ascunde că sursa acestor plăți era Popoviciu”, continuă raportul. „Comitetul investighează angajamentul lui Hunter Biden și al asociaților săi de afaceri cu oficialii guvernului SUA în numele lui Popoviciu”.

Mark Gitenstein

Mark Gitenstein, ambasadorul SUA în România, vorbește în timpul unui interviu acordat AFP la reședința sa din București, pe 12 decembrie 2012. SUA se așteaptă ca aliatul strategic România să-și respecte angajamentele privind statul de drept și FMI pentru a evita o „reluare” " a crizei din vara trecută, a declarat pentru AFP ambasadorul american în România. (Pe credit foto trebuie citit DANIEL MIHAILESCU/AFP via Getty Images)

Nu este clar dacă Gitenstein a fost plătit vreodată pentru că i-a oferit consiliere lui Hunter și Schwerin cu privire la Popoviciu sau care a fost natura implicării sale. În 2019, Gitenstein a declarat pentru New York Times că „Atât eu, cât și vicepreședintele aveam încredere totală în procurorii anticorupție din România și am făcut tot ce ne stătea în putere pentru a-i sprijini, atât în timpul mandatului, cât și după”.

E-mailurile arată că avocații de divorț ai lui Hunter și fosta lui soție, Kathleen Buhle, erau la curent cu plățile dintr-o „înțelegere cu România” și au discutat despre cum ar trebui împărțită între cele două părți, a raportat anterior Fox News Digital .

Casa Albă, avocatul lui Hunter, biroul lui Gitenstein, angajatorul lui Klemm și Gottlieb nu au răspuns solicitărilor de comentarii ale Fox News Digital.

Aubrie Spady de la Fox News a contribuit la acest raport.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?