Foarte interesante amănunte...

Foarte interesante amănunte...

Articolul 30 din Constituția României (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisă.

Premierul Marcel Ciolacu a pornit o campanie de cenzurare a presei libere ce nu poate fi cumpărată de Partidul Social Democrat. Oamenii abonați la contractele cu statul și sinecurile sistemului acționează anchetatorii.ro în instanță unde cer daune de zeci de mii de euro cu scopul clar de a ne intimida, dar și pentru a pune presiune pe noi. Vocile critice sunt un pericol pentru cabinetul Ciolacu și Elena Udrea de Buzău, Sorina Docuz.

Anchetatorii.ro a reușit să descopere ferma de troli a PSD cu ajutorul tinerilor din TSD sătui să muncească pentru partid, pe degeaba, în condițiile în care premierul Marcel Ciolacu promovează doar oportuniști și oamenii lui de la Buzău.

Șeful Cancelariei premierului Ciolacu, Alexandru Mihai Ghigiu, este liderul fermei de troli a PSD

Alexandru Mihai Ghigiu este fostul șef al TSD și lector la fosta universitatea comunistă Ștefan Gheorghiu, actualmente cunoscută ca SNSPA. Ghigiu a mai activat și la Institutul Național de Administrație, fiind numit în funcție la acea dată de ex-premierul Nicolae Ciucă. Șeful Cancelariei premierului este cunoscut ca un apropiat al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Alexandru Mihai Ghigiu

Declarație de avere Alexandru Mihai Ghigiu

Alexandru Mihai Ghigiu este nedespărțit de Radu Toader, un alt membru important al fermei de troli a PSD. Cei doi sunt extrem de apropiați, susțin surse din cadrul TSD pentru Anchetatorii.ro. Ghigiu și Toader au lucrat împreună și la Institutul Național de Administrație. Odată cu mutarea lui Ghigiu la Guvern a fost adus și Radu Toader în postura oficială de director de cabinet al premierului.

În realitate membrii cancelariei premierului conduc o fermă de troli care raportează paginile de Facebook, Tiktok și monitorizează site-urile care nu slujesc agenda oficială a guvernului Ciolacu.

Radu Toader

Declarație de avere Radu Toader

Ghigiu a fost secretar de stat în Guvernul Grindeanu, fiind desemnat de acesta să preia atribuțiile fostului secretar general al Guvernului, Mihai Busuioc, omul de încredere al lui Liviu Dragnea în guvern. Ghigiu a și contrasemnat decizia prin care Mihai Busuioc a fost eliberat din funcție.

Radu Toader a terminat Seminarul Teologic „Kesarie Episcopul” din Buzău și a studiat dreptul la universitatea privată ”Nicolae Titulescu”. Radu Toader este lider în cadrul fermei de troli a PSD. Acesta oferă indicații colegilor din cancelaria premierului despre site-urile și paginile care trebuiesc cenzurate. Sursele noastre din TSD ne transmit că un alt pion important în cadrul fermei de troli este fiul lui Ninel Peia, ex-baron PSD intrat în conflict cu Dragnea pe vremuri. Ninel Peia este un lacheu al sistemului, utilizat de PSD împotriva rivalilor politici, a presei libere și nu numai.

Gabriela Firea – Ninel Peia
Peia Mihai Petre

Declarație de avere Peia Mihai Petre

Peia Mihai Petre acționează împreună cu Paul Ursachi, Radu Toader și Alexandru Mihai Ghigiu împotriva jurnaliștilor neafiliați agendei oficiale a guvernului Ciolacu. Paul Ursachi este un tânăr din Cluj promovat de Vasile Dîncu.

Paul Ursachi

Declarație de avere Paul Ursachi

Sursele noastre din TSD ne arată printr-un screenshot cum acționează ferma de troli a PSD. Radu Toader identifică postările și știrile potrivnice PSD, respectiv premierului Ciolacu, apoi acesta le trimite printr-un grup de whatsapp către ferma de troli spre a fi raportate. Numărul de telefon este public. Așa am descoperit că îi aparține lui Radu Toader, șef de cabinet al cancelariei prim-ministrului Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu folosește resursele statului și angajații Cancelariei Guvernului pentru a cenzura în mod abuziv presa liberă

În loc să își facă treaba pentru care au fost angajați în cadrul Cancelariei Guvernului acești indivizi au format o fermă de troli pentru a cenzura vocile critice și articolele care critică activitatea guvernului Ciolacu.

DNA trebuie să înceapă o ancheta penală deoarce se folosesc resurse publice împotriva societății civile și a presei libere.

Prețul Puterii: PSD a cenzurat presa cu peste 50 de milioane de euro în ultimii trei ani

Aproape toata presa e mituită fie direct prin subvenția publică pentru partide de la Autoritatea Electorală Permanentă sau este controlata prin ocultă (servicii). PSD a cheltuit zeci de milioane de euro pentru mituirea presei, potrivit Europa Liberă.

PSD a primit 75 milioane euro din bani publici, în ultimii trei ani, ca subvenție de la stat. O bună parte din acești bani, peste 70%, a mers către televiziuni și site-uri, pentru „propagandă”, însă PSD refuză în continuare să prezinte informații detaliate, câți bani a dat fiecărui trust de presă, deși există mai multe decizii judecătorești în acest sens.

Articolul despre Elena Udrea de Buzău, Sorina Docuz, protejata premierului Ciolacu, a fost preluat doar de ziarul Libertatea și site-uri independente neafiliate sistemului. Asta ne arată cât de liberă e presa în România. Cenzura a atins cote alarmante.

Facebook a devenit un ecosistem pe placul partidelor sistemului fiind capturat de factcheck-eri de la Factual, organizație patronată de ong-ul Funky Citizens condus de Elena Calistru, o apropiată a sistemului. Tot ce nu convine armatei de factcheck-eri de pe Facebook România este banat și limitat, astfel informația nu mai ajunge la cetățeni.

În cadrul structurilor se vorbește de ”Shadow banning”, astfel, când apare o știre importantă despre corupția din guvern sau despre activitatea îndoielnică a oficialilor guvernamentali pagina de facebook și site-ul respectiv primește un shadow ban, iar românii nu mai reușesc să afle informații vitale despre stăpânii absoluți ai României.

Tiktok rămâne pentru moment singura platformă liberă, însă și aici se fac eforturi deosebite din partea sistemului pentru a fi cenzurată, iar modul de acțiune al fermei de troli a PSD ne arată că acest lucru se întâmplă chiar acum.

La capitolul libertatea presei am ajuns mai rău ca statele din lumea a treia

Proiectul de țară al celor care doresc să-și perpetueze puterea, politică, economică și socială(PSD/PNL), anul electoral 2024 ar trebui să găsească presa independentă cu totul și cu totul supusă. Sau distrusă.

România a regresat în clasamentul libertății presei, fiind pe locul 53, în timp ce în 2021 era pe locul 48.
Țara noastră a ajuns să fie depășită în clasamentul libertății presei de state din lumea a treia precum Surinami, Gambia sau Armenia, țară aflată în război. În clasament îi avem vecini pe cei din Coasta de Fildeș, Kosovo, Burkina Faso, Papua Noua Guinee sau Guyana.

Raportul anual al organizației Reporteri fără Frontiere (RSF) ne arată o interferență a procurorilor în activitatea jurnalistică, creșterea numărului de procese abuzive împotriva ziariștilor și finanțarea netransparentă a presei din fondurile publice, mai exact din subvenția publică de la AEP.

Hotărârile judecătorești nu respectă întotdeauna standardele privind libertatea presei, iar mecanismele de finanțare a presei sunt opace sau chiar corupte, mai susține organizația Reporteri fără Frontiere.

Așa arată peisajul în care ne desfășurăm activitatea, cei care nu ne supunem propagandei oficiale de partid și de stat. Republica Infractorilor are grijă să se perpetueze la putere prin cenzurarea presei și amenințarea jurnaliștilor independenți cu procese extrem de costisitoare, scrie anchetatorii.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat