Foarte interesante amănunte...

Foarte interesante amănunte...

Atacul Iranului de duminică a fost respins în totalitate de sistemul defensiv antirachetă al statului evreu folosind inclusiv rachete Arrow 2 și 3. Puțini știu că sistemul de apărare antirachetă Arrow a fost conceput de un inginer evreu originar din România.

Este vorba de Dov Raviv care s-a născut în București, în 1937, părinții săi fiind Alter și Rachel Rappaport.

La 11 ani, a ajuns în Israel alături de familie, în anul înfințării statului israelian, 1948, potrivit prezentării făcute pe prabook.com .

În 1959 a devenit licențiat în științe, după ce a absolvit Universitatea Technion din Haifa, ajungând unul dintre cei mai renumiți și respectați ingineri aerospațiali din Israel.

Cariera sa profesională a cunoscut mai multe etape: a fost maior în Forțele Aeriene Israeliene, 1961-1971; profesor inginer în cadrul Forțelor Aeriene Israeliene, 1961-1971 și manager de program la Aeroportul Internațional Ben Gurion, 1971-1978.

Dar partea cea mai importantă a activității sale avea să fie cea de director al fabricii MLM a Israel Aircraft Industry/MLM Systems and Integration Plant, Beer-Yaakov, în perioada 1978-1992.

Dov Raviv a brevetat numeroase invenții legate de sistemele de apărare antiaeriană, dar și în alte domenii conexe.

Printre acestea se numără, potrivit patents.justitia.com : „Metodă și sistem de apărare împotriva rachetelor și rachetelor”, „Sistem radar aeropurtat de avertizare timpurie” sau „Sistem de comunicație digitală pe linie electrică”.

Realizările sale au dus la crearea sistemului Arrow. Acesta reprezintă o familie de rachete antibalistice concepute de Israel ca sistem de apărare antirachetă mai eficient împotriva rachetelor balistice decât rachetele sol-aer MIM-104 Patriot.

Finanțat și produs în comun de Israel și Statele Unite, dezvoltarea sistemului a început în 1986.

El este realizat de divizia MLM a Israel Aerospace Industries (IAI) în colaborare cu compania Boeing, fiind supravegheat de Ministerul israelian al Apărării și de Agenția de apărare antirachetă a SUA.

Arrow este conceput pentru a intercepta rachete balistice în afara atmosferei terestre, folosind un focos detașabil care se ciocnește de țintă, mai scrie Reuters.

Acesta operează la o altitudine care permite dispersarea în siguranță a oricăror focoase neconvenționale.

În clipul de mai jos puteți vedea o rachetă Arrow 3 în acțiune, chiar în timpul atacului iranian de duminica trecută.

Arrow formează stratul cu rază lungă de acțiune al sistemului israelian de apărare antirachetă pe mai multe niveluri, alături de David's Sling (cu rază medie și lungă de acțiune) și Iron Dome și Iron Beam (cu rază scurtă de acțiune).

La 31 octombrie 2024, armata israeliană a declarat că a folosit sistemul de apărare aeriană Arrow pentru prima dată de la izbucnirea războiului cu Hamas, la 7 octombrie, pentru a intercepta o rachetă sol-sol din Marea Roșie trasă spre teritoriul său.

Despre Dov Raviv se mai știe că, din 1992 a devenit consultant la Engineering Cons. din Tel Aviv, orașul în care locuiește și acum, la 87 de ani.

El a fost căsătorit cu Henny Goldner, având doi copii: un băiat Doron și o fiică, Shai.

La ora actuală, pe contul său de Facebook, Dov Raviv apare ca fiind însurat cu artista plastică Ilana Raviv Oppenheim.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro