Foarte interesante amănunte...

Foarte interesante amănunte...

Familia Ceaușescu a fost întotdeauna o familie foarte tradiționalistă. Atât Nicolae, cât și Elena, deși încercau să afișeze o oarecare modernitate, în cercul lor intim păstrau tradițiile. În acest context, odată ajunși mari, și-au adus părinții la București, în casa aflată în curtea palatului din Primăverii.

Lixandra, mama Elenei a fost cazată la etajul vilei, în timp ce Andruță Ceaușescu a primit apartamentul de la parter. Ce doi bătrâni nu călcau decât foarte rar în palatul locuit de copiii lor. De obicei, la sărbători.

Părinții primeau de mâncare „în casa lor”. Hrana era preparată la cantina de la Sector. Pentru necunoscători, echivalentul de atunci al Consiliului Local al Sectorului.

Bisericoasa Lixandra ținea toate posturile și era nelipsită de la slujbele ținute la biserica din Dorobanți, vizavi de Liceul I.L. Caragiale, de sărbătorile religioase. O cunoșteau, deopotrivă, și preoții, și credincioșii. Dar, mai ales, credincioasele, cu care îi plăcea să stea la bârfă. Bineînțeles, spre oful Elenei Ceaușescu, care, însă, nu putea s-o oprească.

Andruță Ceaușescu avea alte preocupări. Încă de tânăr era un mare consumator de alcool. În special alcool tare și cât mai puțin elaborat. Adică țuică și rachiu. Ca atare, într-o vreme își făcea zilnic drum la un bufet popular din zona Pieței Dorobanți, unde se cinstea pe îndelete. Îl cinsteau și chelnerii și mușterii care îl recunoșteau. Așa se face că, în multe zile, ajungea acasă doar cu ajutorul securiștilor care aveau misiunea să îl păzească. Totuși, omul învățase un lucru: niciodată nu înjura sau nu făcea scandal înainte de a ajunge acasă și de a trage ușa după el. Dar îndată ce închidea ușa, se dezlănțuia. Se certa singur, bombănea și înjura până adormea. Râdeau securiștii și personalul de seviciu de se prăpădeau. Dar râdeau pe înfundate, că doar nu își puteau permite să se distreze pe seama tatălui Tovarășului.

Culmea este că lui Nicolae Ceaușescu nici nu-i păsa de viața tatălui său. În schimb, Elena Ceaușescu își vizita des mama. Și la fel de des se informa despre „escapadele” socrului. Până într-o zi, când a dat dispoziție ca bufetul popular unde Nea Andruță își petrecea cele mai frumoase clipe să dispară. Peste noapte, localul s-a transformat în Lacto-bar.

Dar asta nu l-a împiedicat pe Andruță Ceaușescu să se îmbete gospodărește, în continuare. Cuscra Lixandra, femeie miloasă, îl aproviziona cu țuică. Nici unii membri ai personalului nu uitau să-i aducă câte o sticlă de țuică. Mai ales menajera, care îl simpatiza. Și Andruță se îmbăta singur, între patru pereți…

Până în anii din urmă, pe care i-a petrecut în sanatoriul cu circuit închis de la Balotești. Acolo a sfârșit și Lixandra Petrescu, cuscra sa, răstignită la pat de o paralizie, scrie puterea.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...