Focar de COVID-19 la o creşă din Piatra-Neamţ; 6 angajate au fost testate pozitiv

Focar de COVID-19 la o creşă din Piatra-Neamţ; 6 angajate au fost testate pozitiv

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a confirmat, joi, un focar de COVID-19 la o creşă din municipiul Piatra-Neamţ, după ce şase angajate au fost depistate pozitiv.

Este vorba de două asistente medicale şi patru îngrijitoare, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Neamţ care citează date ale DSP.

Două cazuri sunt cu forma medie a bolii, trei cazuri au forma uşoară, iar un caz este asimptomatic.

Ancheta epidemiologică a început pe 14 iulie după ce o angajată a creşei s-a prezentat la consultaţie, la medicul de familie, cu simptomatologie respiratorie specifică COVID-19.

Medicul de familie a anunţat DSP Neamţ, iar în urma anchetei epidemiologice au fost depistate cinci angajate simptomatice.

În urma recoltării probelor la tot personalul a fost depistată o altă angajată care era asimptomatică, iar pentru celelalte trei angajate, rezultatele au fost negative.

Rezultatele probelor pentru cei 15 copii care frecventau creşa încă nu au sosit.

DSP Neamţ a decis închiderea activităţii creşei, iar părinţii copiilor au primit recomandarea de a-i izola la domiciliu până la venirea rezultatelor.

Conducerii creşei i s-a recomandat şi efectuarea dezinfecţiei generale prin nebulizare. AGERPRES / (AS - Gabriel Apetrii, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa