Focuri de armă pe Aeroportul Internațional din Chișinău: un cetățean străin a început să tragă. Două victime confirmate UPDATE

Focuri de armă pe Aeroportul Internațional din Chișinău: un cetățean străin a început să tragă. Două victime confirmate UPDATE

Un incident armat a avut loc vineri pe aeroportul din Chişinău, unde un cetăţean străin a deschis focul, ucigând cel puţin două persoane; atacatorul a fost în cele din urmă capturat, relatează presa de peste Prut şi agenţia Reuters.

Aeroportul din Chișinău FOTO: MAI

UPDATE Cu regret informăm publicul că există două victime ale agresorului. Acestea și-au pierdut viața în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, la datorie. Autoritățile restabilesc situația în zonă. Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii care au deschis dosar de cercetare penală pe această cauză. Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală”, transmite Ministerul Afacerilor Interne.

Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte.

UPDATE Conform mass-media din Republica Moldova, atacatorul ar fi cetățean al federației Ruse, posibil luptător al trupelor Wagner. A ajuns la Chișinău cu o cursă din Turcia. Primul a fost împușcat polițistul de frontieră, iar al doilea a fost un gardian de la AIC care ar fi încercat să-l dezarmeze pe atacant. Polițistul a murit, iar în cazul gardianului unele surse zic că este în stare gravă, altele că acesta ar fi decedat deja, scrie Puls Media .

Știrea inițială

„În urmă cu puțin timp la Aeroportul Internațional Chișinău, a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova”, anunță Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova.

Autoritățile confirmă două victime.

„În timpul însoțirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal 2 persoane”, anunță oficialii guvernamentali.

La fața locului a intervenit Brigada de poliție cu destinație specială FULGER care au reușit să anihileze agresorul care a făcut două victime.

„În acest moment pericolul a fost înlăturat. Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale”, spun oficialii.

Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană