Fondurile confiscate de la oligarhul Konstantin Malofeev, transferate Ucrainei. Reacția Kremlinului

Fondurile confiscate de la oligarhul Konstantin Malofeev, transferate Ucrainei. Reacția Kremlinului

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a autorizat primul transfer al activelor rusești confiscate de la un oligarh rus - Konstantin Malofeev - pentru reconstrucția Ucrainei, scrie Reuters.

Oligarhul rus Konstantin Malofeev. Foto BBC

Departamentul de Justiție l-a acuzat anul trecut pe oligarhul rus Konstantin Malofeyev de încălcarea sancțiunilor impuse Rusiei după invadarea Ucrainei de către aceasta, declarând că a oferit finanțare rușilor care promovează separatismul în Crimeea .

La acel moment, a spus Garland, s-a decis „sechestrarea a milioane de dolari dintr-un cont la o instituție financiară din SUA, urmăribile încălcărilor sancțiunilor lui Malofeev”.

În februarie, Garland a declarat că a autorizat transferul acelor bani pentru a fi folosiți în Ucraina.

Deși acesta reprezintă primul transfer al Statelor Unite de fonduri rusești pierdute pentru reconstrucția Ucrainei”, a spus Garland, „nu va fi ultimul”, a spus el într-un comunicat.

Kremlin: Transferul SUA de fonduri confiscate către Ucraina se va întoarce împotriva lui

Kremlinul a criticat joi decizia Statelor Unite de a transfera în Ucraina bunurile confiscate ale omului de afaceri conservator rus Konstantin Malofeev, spunând că decizia este ilegală și se va întoarce împotriva Washingtonului.

Întrebat despre acest caz, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că Statele Unite au „furat” banii, iar astfel de decizii l-ar „lovi ca pe un bumerang”.

Acest lucru subminează încrederea investitorilor și a proprietarilor de active care sunt într-un fel conectate cu America și acest lucru cu siguranță nu poate rămâne fără consecințe pentru Statele Unite”, a spus el.

Peskov a spus că astfel de măsuri cer un răspuns, dar nu a spus ce măsuri ar putea lua Rusia. El a spus că nu există nicio posibilitate de a o contesta printr-un proces în Statele Unite, deoarece „nu avem posibilitatea să ne apărăm drepturile în instanță”.

Procurorul general Garland a spus că acest caz a marcat primul transfer de către SUA al fondurilor rusești confiscate pentru reconstrucția Ucrainei, dar nu va fi ultimul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?