Fondurile strânse pentru polițistul francez care a împușcat mortal un adolescent algerian au depășit un milion de euro

Fondurile strânse pentru polițistul francez care a împușcat mortal un adolescent algerian au depășit un milion de euro

Cheta online inițiată pe platforma GoFundMe de o personalitate a extremei drepte franceze a depășit luni pragul de un milion de dolari, relatează Politico.

Protestatarii au incendiat mașini, clădiri publice și au atacat polițiști FOTO AFP

„Sprijin pentru familia ofițerului de poliție din Nanterre, Florian.M, care și-a făcut datoria și care acum plătește un preț greu", se arată pe pagina dedicată chetei, inițiată de Jean Messiha, un politician de origine arabă, fost membru al formaţiunii Adunarea Naţională condusă de Marine Le Pen și în prezent susținător al fostului candidat la președinție Eric Zemmour.

Potrivit publicației Libération, Messiha a încercat mai întâi să lanseze cheta pe platforma franceză Leetchi, însă demersul său a fost blocat după câteva ore, deoarece compania a cerut documente oficiale.

GoFundMe nu are deocamdată niciun plan de a bloca sau șterge pagina. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru Politico că inițiativa nu încălcă regulile platformei.

„În prezent, această campanie respectă termenii noștri, deoarece fondurile vor fi plătite direct familiei în cauză. Familia a fost adăugată ca beneficiar și, prin urmare, fondurile îi vor fi plătite direct acestora”, a explicat purtătorul de cuvânt. Fondurile ce au drept destinație apărarea juridică în cazul crimelor violente, precum și pentru discursul urii nu sunt permise pe platformă.

Campania de strângere de fonduri pe Leetchi pentru a o ajuta pe mama adolescentului ucis de un polițist rutier pentru că nu a răspuns la semnalul de a opri a ajuns la aproape 200.000 de euro.

Împușcarea mortală a lui Nahel , un adolescent cu cazier în vârstă de 17 ani de origine nord-africană, în suburbia pariziană Nanterre, de către un ofițer de poliție, săptămâna trecută, a aruncat Franța în haos, declanșând demonstrații violente în întreaga țară și reaprinzând tensiunile vechi dintre tineri și poliție, care a fost acuzată de brutalitate și discriminare rasială.

În ultimele șase zile, protestatarii au jefuit magazine, au incendiat primării și secții de poliție și au încercat să dea foc casei unui primar și au atacat familia acestuia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat