Forajele pe Lotul 2 al Autostrăzii Sibiu - Pitești continuă, în ciuda zăpezii: stadiul lucrărilor FOTO

Forajele pe Lotul 2 al Autostrăzii Sibiu - Pitești continuă, în ciuda zăpezii: stadiul lucrărilor FOTO

În ciuda condițiilor meteo ale iernii care și-a intrat în drepturi în Munții Făgăraș, lucrările de forare pe al doilea tronson al Autostrăzii Sibiu - Pitești sunt în plină desfășurare, cu șase foreze.

„Chiar dacă iarna a început să își facă simțită prezența în Munții Făgăraș, echipele care efectuează forajele pentru studiile geotehnice din cadrul proiectului Autostrăzii Sibiu - Pitești, lot 2, sunt prezente în teren (vezi galeria foto - n.red.), au anunțat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, pe pagina de socializare .

Aceștia au menționat că deja s-a forat în procent de aproximativ 70% din ce era stabilit, iar la capitolul investigații s-a depășit deja procentul menționat anterior: „6.085 de metri liniari de foraj geotehnic s-au executat din cei 8.800 de metri cuprinși în temă . Au fost realizate 288 de investigații, din cele 400 investigații cuprinse în temă. În teren sunt 6 foreze în acest moment”.

Proiectarea și execuția Secțiunii Boița – Cornetu se află în sarcina Asocierii MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S, contractul semnat în februarie anul trecut fiind de 4,25 miliarde de lei fără TVA. Lotul 2 al A1 trebuie finalizat până în 2028, tronsonul de pe Valea Oltului, din extremitatea vestică a Munților Făgăraș având o lungime de 31,33 km.

Imaginile prezentate de DRDP Craiova, legate de recentele forări geotehnice, sunt realizate în zona Racovița Vâlcea, unde există două castre romane a căror siguranță a fost pusă în discuție anul trecut , din cauza traseului autostrăzii A1.

Arheologi consultați de CNAIR au dat asigurări că vestigiile romane de pe Valea Oltului nu vor fi puse în pericol . Este vorba atât de vestigiile cuprinse în Limes Alutanus, cât și despre cele a căror existență nu este foarte clară.

Al doilea tronson din Autostrada Sibiu Pitești, cuprins între Boița (Sibiu) și Cornetu (Racovița - Vâlcea), traversează patru localități: Boița și Turnu Roșu - în Sibiu, Câineni și Racovița - în Vâlcea, în Țara Loviștei.

În luna decembrie a anului trecut, 740 de imobile din cele două județe se aflau pe o listă a Ministerului Transporturilor pentru a fi expropriate , cea mai mare parte (94%) fiind din Vâlcea.

Pe Lotul 2 al A1 se vor construi 49 de poduri și viaducte, șapte tuneluri (cel mai lung va fi la Câineni -Vâlcea, de 1,6 km) trei spații de servicii și un ecoduct – supratraversare pentru animale, în zona Lazaret - Sibiu și vor exista panouri fonoabsorbante pentru protejarea localităților de pe traseu dar și a ariilor protejate.

Până acum, doar unul dintre cele cinci loturi Lotul 1 Sibiu - Boița , ale Autostrăzii TransCarpați - autostrada peste Carpați, a fost dat în exploatare, fiind finalizat la jumătatea lunii decembrie a anului trecut. Restul se află în diferite faze de proiectare sau execuție.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro