Forbes: Tancul britanic Challenger 2 nu este potrivit pentru luptă în Ucraina

Forbes: Tancul britanic Challenger 2 nu este potrivit pentru luptă în Ucraina

Observatorul militar David Axe a remarcat că, în toate campaniile la care a participat Marea Britanie, acest tanc a fost furnizat cu blindaj suplimentar, care nu este furnizat Ucrainei.

Tanc Challenger 2. Foto: Shutterstock

Tancul britanic Challenger 2 este prea greu, nu are armură suplimentară și necesită o întreținere mai atentă. Această opinie a fost exprimată de observatorul militar David Axe într-un articol pentru revista Forbes . El a remarcat că în toate campaniile la care a participat Marea Britanie, acest tanc a fost furnizat cu armuri suplimentare, care nu sunt furnizate în prezent Ucrainei.

Expertul atribuie acest lucru faptului că greutatea suplimentară a armurii va face tancul și mai puțin manevrabil pe teren moale. El a mai menționat că, din cauza designului tunului, muniția acestuia este incompatibilă cu alte tancuri, ceea ce îi obligă pe ucraineni să mențină un lanț logistic separat pentru livrarea de obuze exclusiv pentru acest tanc. În plus, durata de viață a lui Challenger este de trei ori mai mică, în comparație cu alte tancuri.

Potrivit lui Axe, trimiterea Challenger 2 în Ucraina ar putea fi făcută pentru a încuraja alte țări NATO să-și doneze propriile tancuri, cum ar fi Leopard 2, Strv 122 și Abrams M1.

În 2022-2023, Regatul Unit a oferit ajutor militar Ucrainei în valoare de 2,3 miliarde de lire sterline (2,9 miliarde de dolari la ratele actuale) anual. Astfel, în 2024, suma fondurilor alocate va crește cu 200 de milioane de lire sterline (255 de milioane de dolari). După începerea operațiunii militare speciale ruse, Londra a transferat la Kiev rachete Storm Shadow cu rază lungă de acțiune, tancuri Challenger 2, obuziere autopropulsate AS90 și sisteme de rachete cu lansare multiplă M270.

Ambasada Rusiei în Marea Britanie a declarat că stocurile de diferite tipuri de arme indică implicarea deschisă a Londrei în conflictul din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?