Ford a renunțat la modelul Fiesta după 47 de ani și 16 milioane de unități vândute. Care a fost motivul

Ford a renunțat la modelul Fiesta după 47 de ani și 16 milioane de unități vândute. Care a fost motivul

Compania Ford a anunțat în toamna lui 2022 că va scoate Fiesta din producție, pentru a face loc unor noi modele electrice. Ultimul Ford Fiesta a ieșit de pe poarta fabricii vineri, 7 iulie.

Ford Fiesta - arhiva foto

Vineri, ultimele Ford Fiesta produse la uzina de la Koln, au părăsit fabrica după ce modelul a șaptea generație și au fost ani în care s-au vândut peste 400.000 de mașini în Europa, scrie Hotnews .

Din 1976, anul lansării sale, și până în prezent, Ford Fiesta a fost comercializat în peste 16 milioane de unități, pe durata a șapte generații. În istoria sa, o generație Ford Fiesta a stat pe piață circa 6-8 ani.

Ford anunța în octombrie 2022 o restructurare a gamei și pregătirea pentru trecerea la mașini electrice, planul fiind ca din 2030 compania să vândă doar electrice în Europa. Ca parte a restructurării, și pentru a face loc noilor modele electrice, s-a decis scoaterea din gamă a modelelor Fiesta, S-Max și Galaxy.

Chiar dacă Fiesta dispare, Ford are în gamă un model produs în România care merge foarte bine: Puma, produs la Craiova, care din 2024 va avea și versiune electrică. Vânzările Puma în Europa au fost duble față de Fiesta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat