Ford opreşte din nou producţia la o fabrică din SUA, din cauza deficitului de semiconductori

Ford opreşte din nou producţia la o fabrică din SUA, din cauza deficitului de semiconductori

Ford Motor Co a confirmat joi că va opri săptămâna viitoare producţia la fabrica sa Flat Rock, SUA, unde este produs modelul Mustang, din cauza deficitului de semiconductori, transmite Reuters.

Industria auto se confruntă cu un deficit global de semiconductori, provocat de pandemie, care a forţat companiile să-şi reducă producţia, deşi preţurile ridicate ale maşinilor au compensat parţial impactul.

Al doilea producător auto american anunţase anterior că intenţionează să oprească activitatea uzinei timp de două zile, în această săptămână.

Miercuri, Ford a anunţat că a fabricat aproximativ 53.000 vehicule, dar nu le poate livra, deoarece aşteaptă componentele finale, aprovizionarea fiind afectată de lipsa cipurilor.

Veniturile Ford în primul trimestru din 2022 s-au situat la 34,5 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor, de 32,2 miliarde de dolari. Livrările au scăzut cu 9% faţă de anul trecut, la aproape 970.000 vehicule, cea mai recentă dovadă că deficitul de semiconductori afectează performanţele companiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria