Formula 1: "Cineva nu vrea ca eu să câștig", declară pentru BBC Lewis Hamilton

Formula 1: "Cineva nu vrea ca eu să câștig", declară pentru BBC Lewis Hamilton

"Cineva nu vrea ca eu să câștig anul acesta" campionatul mondial, a afirmat la microfonul BBC, duminică, britanicul Lewis Hamilton, obligat să abandoneze după ce i s-a spart motorul cu 15 tururi înainte de sosire la Marele Premiu al Malaeziei, într-un moment în care se afla detașat pe primul loc, dar după această afirmație și-a mai temperat tonul pe pagina sa de Facebook.

Ca urmare a abandonului, triplul campion mondial englez are 23 de puncte mai puțin decât coechipierul său, germanul Nico Rosberg, locul 3 duminică, până la încheierea sezonului rămânând de disputat doar 5 Mari Premii.

"Întrebarea mea adresată Mercedes: fabricăm atâtea motoare, dar doar ale mele au probleme anul acesta... Cineva trebuie să-mi dea răspunsuri, pentru că așa ceva este inacceptabil", a adăugat el.

După aceste declarații, pilotul a revenit la sentimente mai bune pe pagina sa de Facebook, publicând un mesaj mai liniștit, în special prin faptul că a dat asigurări că a avut "100% încredere" în Mercedes. "Astăzi, durerea mea este indescriptibilă. (...) Dar am 100% încredere în echipa mea. Au muncit atât de dur, atât pe pistă, cât și la uzină: vreau să le spun un mulțumesc din suflet", a scris el, înainte de a promite că va reveni: "Suntem campioni, mergem înainte. Nu merg eu, noi mergem, nu abandonăm niciodată".

După cursă, obișnuita întâlnire cu presa a lui Hamilton a fost anulată, a comunicat purtătorul de cuvânt al Mercedes, evocând o "decizie de comun acord" luată de pilot și echipă.

Victimă de mai multe ori a unor serioase probleme mecanice în prima parte a sezonului, Hamilton și-a refăcut un stoc de motoare noi pentru finalul sezonului, plecând ultimul în Marele Premiu al Belgiei, la sfârșitul lunii august, după ce a fost penalizat cu mai multe zeci de locuri pe grila de start.

AGERRPES (editor: Teodora Oprea. editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Aceasta este România adevărată, nu cea din presa panicardă

2 VIDEO „Băga-mi-aș p...a” / Deontologii de la Digi 24 au comis-o în direct!

3 Așa o fi?

4 Adrian Năstase anunță destrămarea PSD: O parte dintre parlamentarii PSD vor merge la PMP

5 Scandal cu lături la vârful Mafiei din sindicate / Marioneta lui Surugiu de la SNAP a rupt lanțul! / Surugiu are s…