Formula fericirii, bacșișul oferit de Einstein unui poștaș japonez

Formula fericirii, bacșișul oferit de Einstein unui poștaș japonez

Einstein, una dintre cele mai sclipitoare minți care a trăit vreodată, a dezvăluit formula fericirii, pe care a scris-o pe un bilețel și i-a dat-o bacșiș unui poștaș japonez.

Albert Einstein

Savantul a călătorit, în 1922, în Japonia, pentru o serie de prelegeri pentru care a fost plătit cu 2.000 de lire sterline de către editorul și gazdele sale japoneze, potrivit biografiei lui Walter Isaacson, „Einstein: Viața și universul său”.

Einstein avea pe atunci 43 de ani. În timpul călătoriei sale el a aflat că a primit cel mai mare premiu din domeniul său. Premiul Nobel pentru fizcă. Premiul obținut a fost o încununare a descoperirilor sale în demeniul fizicii.

Dar ast aa făcut ca vestea sosirii sale în Japonia să se răspândească cu viteză și mii de oameni s-au adunat pentru a-l vedea pe laureatul premiului Nobel.

Impresionat, dar și stânjenit de publicitate, Einstein a încercat să își noteze gândurile și sentimentele din camera de la Hotelul Imperial din Tokyo unde se afla cazat. În acest timp poștașul venise la el pentru a-i aduce o livrare, moment în care probabil a refuzat să accepte bacșișul, în conformitate cu practicile locale, fie Einstein nu avea mărunțiș la dispoziție.

Citește continuarea pe Click!.ro și află ce a scris Einstein pe bilețelele pe care i le-a făcut cadou poștașului japonez și cât valorează acum.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?