Formularul 088 și organizarea unor ministere, pe ordinea de zi a ședinței de guvern

Formularul 088 și organizarea unor ministere, pe ordinea de zi a ședinței de guvern

Guvernul ar putea lua, joi, în discuție, o serie de proiecte de hotărâri privind organizarea și funcționarea unor ministere, dar și o notă privind formularul 088, potrivit Biroului de Presă al Executivului.

Pe ordinea de zi se mai află, în primă lectură, un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative pentru stabilirea unor măsuri privind realizarea investițiilor finanțate din fonduri publice și pentru acordarea unor facilități personalului din cadrul autorităților administrației publice centrale și locale.

De asemenea, pe masa Guvernului se află un proiect de ordonanță de urgență pentru prorogarea termenului prevăzut la art. IV din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 51/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr.171/2010 privind constatarea și sancționarea contravențiilor silvice, precum și pentru modificarea art. V din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 93/2016 pentru reglementarea unor măsuri de simplificare a acordării unor beneficii de asistență socială, precum și pentru stabilirea unor măsuri bugetare pentru acestea în anul 2016.

Cabinetul ar putea discuta și proiectul de hotărâre care modifică și completează HG 720/2008 privind aprobarea listei cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum și denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate, precum și pentru modificarea și completarea unor alte acte normative în domeniul sănătății.

Pe ordinea de zi se mai află proiecte de hotărâri privind numiri și eliberări de prefecți și/sau subprefecți.

Miniștrii ar putea lua, totodată, în discuție mai multe note. Printre acestea, o notă privind stadiul îndeplinirii condiționalităților ex-ante asumate prin Acordul de parteneriat — 10.01.2017, o alta privind proiectul Legii prevenției, o notă referitoare la înființarea Comitetului Interministerial pentru Turism, dar și una privitoare la formularul 088 de la ANAF.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...