Forţa de reacţie rapidă a Diviziei a 82-a Aeropurtată, trimisă în Washington DC pentru a stăvili violenţa

Forţa de reacţie rapidă a Diviziei a 82-a Aeropurtată, trimisă în Washington DC pentru a stăvili violenţa

Pentagonul a ordonat forţei de răspuns rapid a Diviziei a 82-a Aeropurtate să se desfăşoare în zona Washington D.C., pe fondul revoltelor în întreaga naţiune, potrivit mai multor surse.

Formaţiunea a fost desfăşurată la începutul acestui an pentru a potoli protestele violente organizate de Iran în Irak. Surse au declarat luni pentru Breitbart News că Divizia îşi pregătea echipamentul pentru a fi desfăşurată, însă oficialii Pentagonului nu au dorit să confirme acest lucru.

O sursă a mai spus pentru Breitbart News că a 16-a Brigadă de Poliţie Militară de la baza Fort Bragg a fost trimisă de asemenea în Washington D.C, scrie Epoch Times.

Măsurile Washingtonului vin după ce SUA a fost lovită de un val de jafuri sistematice, distrugeri de monumente naţionale şi incendii ale companiilor, precum şi ale clădirilor guvernamentale, inclusiv atacuri la Casa Albă.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că trimite unităţi militare ca răspuns la revolte.

„Prima şi cea mai înaltă datorie a mea ca preşedinte este să apăr marea noastră ţară şi poporul american. Am depus jurământ că voi susţine legile naţiunii noastre şi tocmai asta voi face ”, a afirmat el.

Trump a cerut guvernatorilor, în cadrul unei conferinţe, să reia controlul străzilor.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Imagini care dau fiori soldaților ruși

3 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

4 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....

5 Interesante amănunte...