Forțe speciale ucrainene lichidează mercenari Wagner în Sudan. Imagini care susțin operațiunea VIDEO

Forțe speciale ucrainene lichidează mercenari Wagner în Sudan. Imagini care susțin operațiunea VIDEO

Unul dintre videoclipuri ar arăta agenți ucraineni care urmăresc străzile orașului african și îi atacă pe luptătorii Wagner de aproape cu grenade.

Kiev Post a obținut în exclusivitate două înregistrări video în care se pretinde că operatorii forțelor speciale ucrainene vânează mercenari angajați ai Grupului Wagner al Kremlinului în Sudan.

Potrivit unei surse din sectorul securității și apărării din Ucraina, în prezent este în desfășurare o operațiune de "curățare a PMC Wagner, a teroriștilor lor locali și a serviciilor speciale ale Federației Ruse" în țara africană.

Vorbind pentru Kiev Post , sursa a adăugat: "Imaginile arată probabil activitatea unităților speciale ale Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina (HUR)". El a refuzat să ofere detalii, invocând probleme de securitate.

Sursa a declarat că imaginile au fost filmate "în ultimele două săptămâni", într-o locație urbană sudaneză anonimă. Kiev Post nu a verificat în mod independent niciunul dintre aceste videoclipuri.

Prima înregistrare video în alb-negru pare să fi fost filmată pe timp de noapte de o dronă care folosește imagini în infraroșu. O mică unitate de bărbați înconjoară un complex, iar țintele din interiorul acestuia sunt evidențiate în videoclip. Într-un set de imagini, un atacator folosește un lansator de rachete ținut în mână pentru a trage în fereastra unei clădiri.

Urmează apoi o serie de explozii, iar imaginile trec de la camera de noapte cu infraroșu la imagini obișnuite, luminate de flash-uri de explozie. Unii dintre oamenii din clădire încep să riposteze, în timp ce alții pot fi văzuți încercând să scape.

Cea de-a doua înregistrare video este filmată în timpul zilei, tot dintr-un avion care plutește la 200-400 de metri deasupra solului. Nu sunt arătați agenți ucraineni, dar un număr de bărbați care par a fi ținte aleargă pe străzile unui oraș sau sat mic și dens populat.

În apropiere pot fi observate mai multe explozii, de la explozii de tip grenadă până la explozii similare cu cele ale unui obuzier de calibru mediu. Loviturile mai mari creează mingi de foc care se întind pe lungimea unei clădiri de apartamente joase.

Altele aruncă în aer fum și praf la șase etaje înălțime. Sursa exploziilor nu este clară. Unele explozii au lovit acoperișurile clădirilor. Nu sunt vizibile victime.

Guvernul ucrainean nu a recunoscut în mod oficial nici desfășurarea de operatori de teren în Sudan, nici desfășurarea de operațiuni care să vizeze luptătorii wagnerieni din această țară. Luna trecută, CNN a raportat că o serie de atacuri cu drone care au vizat rebelii susținuți de Wagner în apropierea capitalei Sudanului erau "caracteristice" forțelor speciale ale Kievului.

Portalul de știri ucrainean RBC-Ucraina l-a contactat la vremea respectivă pe purtătorul de cuvânt al HUR din Ucraina, Andrii Iusov, pentru clarificări cu privire la situația din Sudan, la care acesta a răspuns: "Nu putem nici confirma, nici infirma acest lucru".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat