Forțe speciale ucrainene se antrenează în Marea Britanie pentru a elibera Crimeea înainte de Crăciun

Forțe speciale ucrainene se antrenează în Marea Britanie pentru a elibera Crimeea înainte de Crăciun

Trupele britanice ar antrena o brigadă ucraineană de elită a forțelor speciale care intenționează să elibereze Crimeea înainte de Crăciun, scrie tabloidul britanic Sunday Express, citând surse militare britanice.

Foto Profimedia (arhivă)

Potrivit publicației, peste 2.000 de soldați ucraineni au ajuns într-o locație îndepărtată la Dartmoor, în Anglia, pentru a participa la un exercițiu special.

Surse ale Sunday Express susțin că acești militari vor deveni vârful de lance al operațiunii de eliberare a Crimeei, în timp ce alte două forțe, care nu au fost dezvăluite de publicație, vor efectua atacuri paralele.

Operațiunea va include lovituri aeriene, terestre și maritime, forțele speciale ucrainene utilizând echipamente pentru a submina și paraliza trupele ruse. În alte locuri, unitățile blindate vor sparge apărarea.

Operațiunile vor fi susținute de noi stocuri de rachete cu rază lungă de acțiune, care vor fi furnizate din Marea Britanie, SUA și Germania.

Exercițiile au loc într-o tabără de luptă din Okehampton, Devon.

Sâmbătă seara, un înalt oficial militar britanic a spus că accentul se pune pe folosirea tacticilor flexibile NATO pentru a ajuta trupele ucrainene să „formeze spațiu de luptă” înainte de a lovi inima inamicului.

„Operațiunea de eliberare va fi o una de desfășurare de atacuri multiple asupra trupelor rusești... Le putem învăța tactica noastră și le putem arăta cum să folosească echipamentul, dar succesul va depinde de capacitatea ucrainenilor de a se adapta și de a depăși rapid dificultăți”, a spus sursa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat