Forțele Aeriene ale Statelor Unite au dezvăluit locul prăbușirii dronei MQ-9 Reaper în Marea Neagră FOTO

Forțele Aeriene ale Statelor Unite au dezvăluit locul prăbușirii dronei MQ-9 Reaper în Marea Neagră FOTO

Forțele Aeriene ale Statelor Unite au publicat o hartă cu zona aproximativă în care a avut loc incidentul aerian din spațiul aerian al Mării Negre soldat cu prăbușirea unei drone de recunoaștere MQ-9.

Drona MQ-9 Reaper FOTO Arhivă

„Punctele de pe ahrtă sunt o estimare a locației incidentului”, precizează Forțele Aeriene ale Statelor Unite într-o postare pe Twitter.

Anterior, Pentagonul a dezvăluit ultimele momente ale incidentului produs marți în Marea Neagră.

Imaginile făcute publice arată cum unul dintre cele două avioane de vânătoare rusești Su-27 ridicate de la sol pentru interceptarea dronei se apropie de dispozitiv și acroșează elicea, ceea ce a determinat Forțele Aeriene ale Statelor Unite să doboare nava în apele internaționale ale Mării Negre.

Forțele Aeriene ale Statelor Unite au denunțat din nou o „interceptare nesigură și neprofesionistă”.

Este vorba de cel mai grav incident de acest tip între Rusia și Statele Unite de la declanșarea războiului la scară largă din Ucraina, la 24 februarie 2022.

Partea americană își menține astfel versiunea asupra incidentului de la Marea Neagră, care, deloc surprinzător, a fost respinsă de cea rusă. Moscova susține, în schimb, că drona s-a prăbușit în urma unei „manevre bruște” în timp ce se îndrepta spre peninsula Crimeea, anexată de Rusia în martie 2014.

Potrivit CNN, un echipaj al Rusiei a ajuns deja la locul incidentului prăbușirii dronei pentru a recupera epava. De cealaltă parte, Pentagonul dă asigurări că a distrus de la distanță eventuale informații căutate de ruși.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani