Forţele americane au poziţionat patru nave militare la est de Taiwan, înaintea vizitei lui Nancy Pelosi

Forţele americane au poziţionat patru nave militare la est de Taiwan, înaintea vizitei lui Nancy Pelosi

Portavionul USS Ronald Reagan a traversat Marea Chinei de Sud şi se află în prezent la est de Taiwan şi la sud de Japonia. Nava este însoţită de crucişătorul USS Antietam şi de distrugătorul USS Higgins, potrivit Agerpres.

„Deşi ele pot răspunde la orice eventualitate, acestea sunt desfăşurări normale, de rutină”, a declarat un reprezentant al US Navy.

El a adăugat că în zonă se află şi nava amfibie de asalt USS Tripoli, în cadrul desfăşurării din portul San Diego (California) începute în această regiune la începutul lunii mai.

Nancy Pelosi, o critică vehementă a politicii Beijingului, este aşteptată să sosească în cursul zilei de marţi la Taipei.

China a avertizat marţi că Statele Unite vor fi „răspunzătoare” pentru această vizită şi că ele vor trebui să „plătească preţul”.

„Statele Unite vor purta în mod sigur răspunderea (pentru consecinţe) şi vor trebui să plătească preţul pentru atingerea adusă suveranităţii şi securităţii Chinei”, a declarat Hua Chunying, purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, într-o conferinţă de presă.

Ministerul Apărării taiwanez a anunţat că va desfăşura în mod corespunzător forţe ca reacţie la „ameninţările inamicului”, în contextul sporirii tensiunilor cu Beijingul.

Nivelul de alertă în Taiwan a fost „consolidat” de marţi dimineaţă până joi la prânz, a relatat agenţia de presă oficială taiwaneză CNA, citând surse anonime.

Începând de săptămâna trecută, forţele armate chineze au efectuat diverse exerciţii în Marea Chinei de Sud, Marea Galbenă şi Golful Bohai.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...