Forțele armate poloneze au negat informațiile despre încălcarea graniței cu Belarus de către un elicopter polonez

Forțele armate poloneze au negat informațiile despre încălcarea graniței cu Belarus de către un elicopter polonez

Potrivit reprezentantului Comandamentului Operațional al Forțelor Armate din Polonia, Jacek Goryshevsky, vorbim de minciuni și provocări din Belarus.

Elicopter Mi-24. Foto: Arhiva Adevărul

Reprezentantul Comandamentului Operațional al Forțelor Armate ale Poloniei, Jacek Goryshevsky, a negat declarația Minskului despre încălcarea frontierei cu Belarus de către un elicopter militar polonez.

"Vorbim despre minciuni și provocări din partea Belarusului. Nu a existat o astfel de încălcare", a declarat el agenției de presă AFP .

Anterior, Comitetul de Frontieră de Stat al Belarusului a informat că „polițiștii de frontieră din Belarus au înregistrat o încălcare a spațiului aerian al țării de către Polonia în districtul Berestovitsky din regiunea Grodno”. S-a raportat că „un elicopter militar polonez Mi-24 a trecut granița de stat la o altitudine extrem de scăzută, a zburat la o adâncime de 1.200 m pe teritoriul Belarusului și apoi s-a întors înapoi”.

La rândul său, ministrul adjunct de externe al Poloniei, Pavel Yablonsky, la postul de televiziune Polsat, a remarcat că Varșovia este precaută cu privire la declarația Minskului despre încălcarea spațiului aerian belarus și intenționează să o analizeze.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”