Forțele de securitate iraniene au identificat producătorul dronelor care au atacat Isfahanul

Forțele de securitate iraniene au identificat producătorul dronelor care au atacat Isfahanul

Potrivit agenției de știri iraniene IRNA, acest lucru s-a realizat prin analiza carenei, motorului și sistemului de navigație.

Explozie în Isfahan în urma atacului cu drone. Foto: Arhiva Adevărul

Forțele de securitate iraniene au identificat producătorul de drone, care în noaptea de 29 ianuarie au atacat fabrica de armament din orașul Isfahan, a Ministerului Apărării al Republicii Islamice, a transmis marți agenția IRNA , citând surse apropiate Consiliului Suprem de Securitate Națională al Iranului. Numele producătorului nu a fost însă făcut public.

Agenția subliniază că o analiză a componentelor uneia dintre drone - a corpului acesteia, a motorului și sistemului de navigație - a permis stabilirea cu exactitate a producătorului, precum și dezvăluirea altor detalii importante.

În noaptea de 29 ianuarie, agenția IRNA a raportat că o explozie puternică a avut loc în orașul Isfahan, situat în partea centrală a Iranului. Ulterior, Ministerul iranian al Apărării a declarat că sâmbătă a fost efectuat un atac nereușit asupra unuia dintre centrele Ministerului cu ajutorul dronelor. Potrivit acestuia, un aparat a fost doborât, celelalte două au căzut în capcane defensive și au explodat. În urma atacului, nimeni nu a fost rănit; s-au produs doar pagube materiale minore. În același timp, declarația nu a precizat pe cine consideră Teheranul implicat în atac.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?