Forţele Navale Române: Exerciţii româno-bulgaro-americane în Marea Neagră

Forţele Navale Române: Exerciţii româno-bulgaro-americane în Marea Neagră

Fregata ''Mărăşeşti'' a acostat sâmbătă, în portul militar Constanţa, după ce a participat la Exerciţiul ''Tomis 21'' şi la o serie de antrenamente comune cu marinari din Bulgaria şi SUA, fiind exersate proceduri operaţionale NATO de monitorizare a traficului maritim, de interogare nave suspecte şi de inserţie aeriană a unor echipe de inspecţie şi control, au informat, duminică, Forţele Navale Române.

Echipajul fregatei "Mărăşeşti" a executat, în perioada 10 - 15 mai, împreună cu echipajele altor cinci nave militare româneşti, trageri cu sistemele de artilerie de la bord, în care au fost utilizate sute de unităţi de muniţie, iar la finalul săptămânii nava a desfăşurat o serie de exerciţii comune împreună cu corveta bulgărească BGN "Bodri" şi nava de patrulare americană USCGC "Hamilton", potrivit unui comunicat de presă al Forţelor Navale Române transmis AGERPRES.


În cadrul exerciţiilor de inserţie aeriană a unor echipe de inspecţie şi control a fost utilizat elicopterul navei americane.

Activităţile de instruire comune desfăşurate pe mare se înscriu în sfera Parteneriatului strategic româno-american şi consolidează interoperabilitatea aliată pentru asigurarea securităţii în regiunea Mării Negre. Nava de patrulare americană USCGC "Hamilton" a desfăşurat, în ultimele trei săptămâni, misiuni de monitorizare a situaţiei din spaţiul pontic şi a executat antrenamente comune, pe mare, atât cu nave militare aliate din Bulgaria şi România, cât şi cu nave partenere din Georgia şi Ucraina, se precizează în comunicatul citat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”