Forțele Navale vor să se doteze cu drone de supraveghere

Forțele Navale vor să se doteze cu drone de supraveghere

Forțele Navale Române vor să cumpere drone de observare și supraveghere, potrivit unei proceduri de consultare a pieței, premergătoare uneia de achiziție publică, lansată de UM 02003 Constanța a Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Unitatea vrea să cumpere un număr de 26 de sisteme de drone , iar consultarea se va finaliza pe 29 septembrie.

„Fiecare astfel de sistem trebuie să aibă în compunere cel puțin următoarele componente: platformă aeriană, stație de comandă-control (SCC – controller/telecomandă) cu display integrat, stație/hub de încărcare baterii și accesorii. Dronele vor fi alocate subunităților de pază și intervenție ale obiectivelor militare și vor fi folosite 24/24, respectând autonomia de zbor a acestora. Platforma aeriană trebuie să se încadreze în categoria de operațiuni UAS ”Deschise” și conform ”Regulamentului UE nr.2019/945 (Partea 1 ÷ 5 din Anexa regulamentului) și 2019/947 (art.4)” – (masa maximă la decolare – MTOW, până la 25 kg). PA trebuie să aibă o rază de acțiune de minim 6 km (LOS) în toate configurațiile de echipare și o autonomie de zbor de minim 30 minute″, se arată în documentația procedurii, apară profit.ro . Ofertanții vor trebui să asigure instruirea personalului (minim 3 persoane), cu suportarea tuturor cheltuielilor, în limba română, în locația care va fi specificată de beneficiar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”