Forţele ruse au bombardat din nou Kievul în timpul nopţii: toate țintele inamice au fost interceptate și distruse

Forţele ruse au bombardat din nou Kievul în timpul nopţii: toate țintele inamice au fost interceptate și distruse

Forţele ruse au bombardat din nou Kievul în noaptea de joi spre vineri, a anunţat administraţia civilă şi militară a oraşului, potrivit căreia toate rachetele au fost interceptate şi distruse, informează AFP.

Orașul Kiev, atacat în mod repetat în timpul nopții FOTO EPA EFE (arhivă)

"Încă un atac aerian asupra Kievului, al 13-lea de la începutul lunii mai! Şi, ca întotdeauna, în timpul nopţii", a scris administraţia pe contul său de Telegram. Potrivit acesteia, rachete de croazieră au fost lansate de bombardiere strategice Tu-95MS dinspre regiunea Mării Caspice.

"Potrivit informaţiilor preliminare, toate ţintele inamice din spaţiul aerian al Kievului au fost detectate şi distruse", a adăugat administraţia oraşului.

În raportul său matinal zilnic, statul major ucrainean a informat despre 55 de atacuri aeriene ruse în timpul zilei trecute, dintre care 36 cu drone explozive, şi despre patru atacuri cu rachete.

"O rachetă S-300 a lovit un baraj în zona Karlivka din regiunea Doneţk" (est), a precizat statul major. "În consecinţă, există un mare pericol de inundare a comunităţilor din jur", a adăugat statul major, precizând totodată că a interceptat toate proiectilele lansate în timpul raidurilor aeriene.

În acelaşi timp, în Rusia o "detonare" a provocat distrugeri într-un imobil din Krasnodar, oraş situat aproape de Crimeea, fără a face victime, potrivit autorităţilor locale citate de agenţia RIA Novosti.

O media prorusă, Readovka, a publicat pe canalul său Telegram o fotografie cu un imobil al cărui ultim etaj, precum şi acoperişul, sunt avariate şi înnegrite.

"Cauza incidentului face obiectul unei anchete", a declarat pe Telegram primarul oraşului Krasnodar, Evgheni Naumov, adăugând că acoperişul unui imobil vecin a fost de asemenea avariat.

De la începutul lui ma i, Rusia a fost zguduită de o serie de atentate şi acte de sabotaj, printre care deraierea a două trenuri de marfă şi un incendiu într-un depozit petrolier cauzat de un atac cu dronă.

Iar lunea aceasta, două grupuri armate care s-au declarat a fi ruse au atacat dinspre Ucraina regiunea rusă Belgorod, în cea mai gravă incursiune de la începutul războiului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”