Forțele rusești, criticate că nu au tras asupra lui Zelenski în Herson

Forțele rusești, criticate că nu au tras asupra lui Zelenski în Herson

Mai mulți bloggeri militari ruși au criticat armata rusă că nu a profitat de vizita făcută de Volodimir Zelenski luni în Herson, moment în care îl puteau ataca, arată Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare.

Volodimir Zelenski a vizitat Hersonul. Foto: Facebook / Volodimir Zelenski

Aceștia s-au revoltat că Volodimir Zelenski a putut să se deplaseze în Herson fără grija unor posibile atacuri rusești și s-au întrebat de ce Moscova nu a luat măsuri.

Un blogger important, Rybar, a spus că acest lucru arată că Rusia nu dorește să câștige războiul și a criticat forțele rusești pentru că i-au permis lui Zelenski să pună piciorul pe „teritoriul rusesc", scrie Hotnews.

„Priviți cu atenție această imagine. Președintele Ucrainei stă fără cască și fără vestă antiglonț între gărzile sale în mijlocul orașului Herson. Îl protejau de posibilii provocatori din mulțime. Dar, după toate aparențele, nimeni nu este îngrijorat de un posibil atac cu artilerie sau rachete”, a scris Rybar pe Telegram, unde a postat și o poză cu Zelenski în Herson.

Nu ne dorim să facem totul

„Se pare că suntem în stare să facem totul. Dar, în același timp, nu ne dorim. (...) Astfel de `performanțe` ale președintelui Ucrainei în Hersonul rusesc sunt o adevărată palmă mediatică.”, a mai scris bloggerul pe Telegram.

Acesta susșine că autoritățile competente din Rusia au primit informații cu privire la venirea lui Zelenski în Herson, dar acuză că „cineva de la fața locului trebuie să se fi temut să își asume responsabilitatea pentru lovitură. Cineva aștepta aprobarea. Care nu a venit deloc.”.

„Și nu s-a făcut nimic. Cât timp mai avem de gând să întoarcem celălalt obraz? Multora le place să blesteme armata: Rachetele Iskander își greșesc ținta, flota este găurită și incapabilă, soldații sunt lași. Din punctul nostru de vedere, nu este vorba de acest lucru. Este vorba de lipsa de voință. Nu vrem să luptăm cum trebuie!”.

Volodimir Zelenski, în Herson

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a deplasat, luni, la Herson, revenit recent sub steagul Ucrainei în contextul retragerii trupelor invadatoare ruse, a afirmat pentru AFP o sursă din interiorul președinției ucrainene.

Acesta a fost însoțit de gărzile sale de corp înarmate. A purtat o ținută în stil militar, fără cască sau vestă antiglonț, conform clipurilor video publicate pe rețelele de socializare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”