Forțele terestre israeliene desfășoară raiduri limitate în Fâșia Gaza

Forțele terestre israeliene desfășoară raiduri limitate în Fâșia Gaza

Forțele terestre israeliene au efectuat duminică noaptea raiduri limitate în Fâşia Gaza, împotriva unor trăgători palestinieni. În acelaşi timp, loviturile aeriene ale Israelului s-au concentrat asupra locurilor de adunare ale combatanților Hamas care se pregăteau să riposteze unei invazii de amploare, relatează Reuters.

Soldați israelieni FOTO EPA-EFE

Contraamiralul Daniel Hagari, principalul purtător de cuvânt al armatei israeliene, a anunţat că s-a confirmat numărul ostaticilor luaţi de Hamas în cursul atacului din 7 octombrie pe teritoriul israelian, și anume 222 de cetăţeni israelieni şi străini.

Gruparea armată Brigăzile Izz el-Deen al-Qassam din cadrul Hamas a comunicat că luptătorii islamişti s-au ciocnit cu forţele israeliene infiltrate în Gaza, apoi s-au retras la bază după ce au distrus echipamente militare - două buldozere şi un tanc - şi i-au forţat pe israelieni să se retragă, transmite Reuters, potrivit Agerpres .

Palestinienii afirmă că o forţă blindată israeliană s-a infiltrat în sudul Fâşiei Gaza, la est de localitatea Khan Younis, în timp ce se aşteaptă o ofensivă terestră de amploare din partea Israelului, care şi-a masat forţele pe întreg perimetrul teritoriului controlat de Hamas.

Israelul nu a comentat imediat despre distrugerea unor echipamente sau vehicule, notează Reuters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat