Forțele ucrainene au ajuns la ultima „linie Surovikin“ pe frontul din sud și luptă să lărgească breșa

Forțele ucrainene au ajuns la ultima „linie Surovikin“ pe frontul din sud și luptă să lărgească breșa

Forțele Kievului au extins o breșă în „linia Surovikin” – principala linie defensivă a Rusiei în apropiere de Robotîne, în regiunea Zaporojie din sud-estul Ucrainei – susțin analiștii din surse deschise OSINT și Institutul pentru Studiul Războiului.

Război în Ucraina FOTO Profimedia

Infanteria ucraineană a ajuns la „a treia și ultima linie” a apărării ruse în regiunea Zaporojie, potrivit unui expert în război, citat de SkyNews. Ucrainenii se pregătesc să spargă ultima linie de apărare a fortificațiilor Surovikin, la Verbove, deși dinții de dragon și șanțurile nu au fost încă pregătite pentru a permite trecerea echipamentelor grele, a declarat George Barros, analist la Institutul pentru Studiul Războiului.

ISW notează că soldații ucraineni au avansat dincolo de apărarea rusă la sud-est de orașul Orihiv din Zaporojie. Forțele ucrainene de acolo încearcă să ajungă la orașul Melitopol, în încercarea de a bloca și a prelua controlului podului terestru care leagă teritoriul ocupat de Rusia în est de peninsula Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014.

Institutul subliniază totuși că la acest moment nu este pregătit să afirme că forțele ucrainene au străpuns acest strat defensiv rusesc în condițiile în care nu au fost observate echipamente grele ucrainene în aceste zone.

Alte imagini geolocalizate publicate la 4 septembrie indică faptul că forțele ucrainene au avansat până la pozițiile defensive rusești între Robotîne (10 km sud de Orihiv) și Novoprokopivka (13 km sud de Orihiv).

Grupul de cercetare a declarat că forțele ucrainene s-au apropiat de liniile defensive rusești și în alte zone din sud-est și că au lărgit breșele în alte puncte din zonă.

Trupele Kievului par să facă progrese în imediata vecinătate a zonei defensive rusești ce nu a fost încă atinsă și care se întinde de la nord-vest de Verbove până la nord de Solodka Balka (20 km sud de Orihiv), cu atacuri de infanterie și tiruri de artilerie grea asupra pozițiilor rusești din interiorul acestei zone și la sud de ea.

Desfășurarea de echipamente grele ucrainene și de forțe mai substanțiale în aceste zone decât s-au observat până acum ar indica atât o breșă în acest strat defensiv rusesc, cât și un efort de a lărgi această breșă, mai notează ISW.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a descris marţi contraofensiva Ucrainei ca fiind complet nereuşită. „Forțele armate ale Ucrainei nu și-au atins obiectivele pe niciun front”, a spus Șoigu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?