Forțele ucrainene au început să transfere vehicule blindate pe malul stâng al Niprului. Rușii iau măsuri și minează infrastructura critică din regiunea Herson

Forțele ucrainene au început să transfere vehicule blindate pe malul stâng al Niprului. Rușii iau măsuri și minează infrastructura critică din regiunea Herson

În teritoriul ocupat al regiunii Herson, armata rusă amplasează mine în zona infrastructurii critice, a informat Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR).

Foto Ukrinform (arhivă)

Astfel, conform informațiilor, invadatorii ruși îngroapă explozivi în apropierea punctelor staționare de control al gazelor, substațiilor electrice și a infrastructurii critice.

„Acțiunile ocupanților ar putea arată intenția de a distruge elemente ale infrastructurii critice atunci când trebuie să se retragă”, consideră agenția de informații.

Regiunea Herson se află sub ocupație rusă din martie 2022. În noiembrie 2022, forțele de apărare ale Ucrainei au eliberat partea de pe malul drept al regiunii Herson de invadatorii ruși.

De atunci, Forțele Armate ale Ucrainei au desfășurat operațiuni pentru securizarea malului stâng al Regiunii Herson.

Pe malul stâng al Niprului, Forțele Armate ale Ucrainei și-au extins pozițiile la nord de așezarea Pidstepne, informează Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW).

Rușii spun că forțele ucrainene își păstrează în continuare pozițiile pe malul stâng al regiunii Herson. Ei își mențin capul de pod în satul Krinki (la 30 km est de orașul Herson și la aproximativ 2 km de malul râului Nipro), în ciuda încercărilor rusești de a îndepărta luptătorii ucraineni de pe malul de est al râului Nipru.

Unul dintre bloggerii militari ruși spune că forțele ucrainene au respins un atac rusesc lângă Krinik. El observă că unități ale Regimentului 177 Marin Rus (flotila Caspică) bombardează poziții ucrainene pe malul drept al regiunii Herson. Probabil, pentru a slăbi sprijinul artilerie al capului de pod ucrainean și asistența din partea dronelor din aer.

Anterior, rușii s-au plâns că acțiunile artileriei și dronelor ucrainene le împiedică încercările de a recâștiga controlul asupra satului Krinki de pe malul stâng al Niprului.

Forțele ucrainene au început să transfere vehicule blindate pe malul stâng

Canalul rus Telegram pro-Kremlin „NgP raZVedka” și-a exprimat îngrijorarea serioasă cu privire la acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei pe malul de est al Niprului: „În prezent, inamicul a început să transfere vehicule blindate pe malul stâng, până acum acest lucru este un proces izolat, dar oricât de nesemnificative ar părea, nu-i subestima.”

Bloggerul remarcă o dinamică extrem de neplăcută pentru ruși: „În urmă cu o lună, la Krinik operau forțe până la un pluton. Cu toate acestea, în urmă cu două săptămâni, inamicul și-a mărit prezența în Krinik la o companie, acum sunt peste 300 de luptători în zonă, iar tendința este probabil să continue”.

„S-au primit informații în ultimele zile că transportoare proiectate pentru traversarea amfibie a obstacolelor de apă - sunt trimise în direcția Herson și Berislav. De o lună întreagă Forțele Armate ale Ucrainei pregătesc un cap de pod și fac zilnic ceva pentru extinderea teritoriului controlat de pe malul stâng“, spune canalul rus Telegram pro-Kremlin „NgP raZVedka” .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”