Forţele ucrainene, avans de aproape 2 kilometri într-o săptămână pe frontul sudic

Forţele ucrainene, avans de aproape 2 kilometri într-o săptămână pe frontul sudic

Armata ucraineană a avansat în cadrul contraofensivei sale cu 1,7 kilometri într-o săptămână pe frontul din sud, a anunţat vineri un militar ucrainean de rang înalt, informează AFP.

Contrafensiva ucraineană face progrese pe frontul sudic FOTO Arhivă

Forţele armate ucrainene ''continuă să desfăşoare operaţiuni ofensive'' în direcţia Melitopol, un important oraş ucrainean aflat sub controlul Rusiei, şi ''brigăzile de asalt susţinute de tancuri au avansat 1,7 kilometri'' într-o săptămână în această zonă, a precizat într-o conferinţă de presă colonelul Mikola Urşalovici.

Reprezentant al Gărzii Naţionale ucrainene, Urşalovici a precizat că în jurul oraşului Herson ''forţele de apărare vor continua să facă presiuni asupra inamicului'' prin intermediul operaţiunilor de recunoaştere şi luptă, pentru ''a pregăti zona în vederea unor acţiuni ofensive''.

El a precizat că în estul Ucrainei ''unităţile Gărzii naţionale pregătesc un cap de pod pentru a-şi extinde ofensiva în direcţia Avdiivka'', unde recent au fost raportate lupte. Controlat de Ucraina, Avdiivka este un oraş de circa 30.000 de locuitori aproape lipit de Doneţk, capitala regională aflată sub control rus.

În jur de 200 de soldați ruși și comandantul orașului ocupat Tokmak, în regiunea Zaporojie, au fost uciși într-un atac asupra unei baze rusești, a declarat un oficial ucrainean.

„Forțele noastre de apărare au acționat cu succes asupra pozițiilor ocupanților din Tokmak”, a declarat pe Telegram Ivan Fedorov, primarul legitim al orașului Melitopol din sudul Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană