Forțele ucrainene câştigă teren în apropiere de Bahmut. Situația pe frontul de sud

Forțele ucrainene câştigă teren în apropiere de Bahmut. Situația pe frontul de sud

Ministru adjunct al apărării, Ganna Maliar, a prezentat luni la televiziunea ucraineană ultimele evoluții de pe front în contextul contraofensivei ucrainene care a început în iunie.

Contraofensiva ucraineană avansează în ritm lent FOTO PROFIMEDIA

„Alţi trei kilometri pătraţi au fost eliberaţi” lângă Bahmut săptămâna trecută, a precizat luni Ganna Maliar pentru televiziunea ucraineană, precizând că forţele ucrainene au recucerit 43 de kilometri pătraţi din iunie încoace.

"În sud situaţia nu s-a schimbat semnificativ, trupele noastre continuă să avanseze către (oraşele ocupate) Berdiansk şi Melitopol", a adăugat ea.

În nord-estul Ucrainei, în zona Kupiansk, singurul sector al frontului în care forţele ruse atacă, Ganna Maliar a dat asigurări că apărarea ucraineană rezistă, în timp ce în sector au început evacuările.

"Toate bătăliile din ultima săptămână s-au încheiat cu înfrângere pentru inamic. Inamicul nu a avansat acolo", a precizat ea.

Forţele ucrainene sunt angajate într-o contraofensivă foarte dificilă de la începutul lunii iunie, ruşii petrecând iarna şi primăvara întărindu-şi poziţiile, cu tranşee , capcane antitanc şi câmpuri de mine pe sute de kilometri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat