Fost comandant al trupelor SUA în Europa, despre situația din Belgorod: Precedează operațiunile majore

Fost comandant al trupelor SUA în Europa, despre situația din Belgorod: Precedează operațiunile majore

Generalul american în rezervă Mark Hertling, fost comandant al trupelor SUA în Europa, afirmă că evenimentele din regiunea rusă Belgorod pot preceda o serie de operațiuni ofensive majore ale armatei ucrainene.

Tanc rusesc capturat de combatanți anti-Putin FOTO Twitter

În opinia generalului Hertling, am putea asista la mai multe evenimente surpriză de acest tip în viitorul apropiat, al căror obiectiv este de a induce în eroare inamicul asupra locului luat în calcul pentru atacul principal.

O astfel de acțiune durează „suficient de mult pentru a îndeplini obiectivul”, după care forțele destabilizatoare se retrag rapid, subliniază Mark Hertling.

Regimul Putin se confruntă de luni cu o insurecție în regiunea Belgorod, situată la granița cu Ucraina.

„A venit timpul să punem capăt dictaturii Kremlinului”, a declarat un membru al Legiunii de Eliberare a Rusiei, care revendică acțiunile din Belgorod împreună cu Corpul Voluntarilor Ruși.

Kremlinul acuză Kievul că s-a afla în spatele unei incursiuni pentru a „distrage atenția” de la bătălia de la Bahmut, însă Administrația Prezidențială a Ucrainei neagă această acuzație. Conducerea de la Kiev afirmă că urmărește „cu interes” evenimentele tulburi din Belgorod și le pune pe seama unei revolte armate față de „regimul terorist” din Rusia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...