Fost guvernator rus, a cărui arestare a declanșat proteste masive, condamnat la 22 de ani de închisoare

Fost guvernator rus, a cărui arestare a declanșat proteste masive, condamnat la 22 de ani de închisoare

Fostul guvernator al regiunii Habarovsk, Serghei Furgal, a fost condamnat vineri la 22 de ani după gratii „într-o colonie cu regim sever”.

Serghei Furgal (în centrul imaginii) denunță un proces politic FOTO EPA-EFE

Serghei Furgal, în vârstă de 52 de ani, a fost declarat vinovat de faptul că a ordonat două crime și o agresiune în 2004 și în 2005, relatează AFP, potrivit Agerpres .

Fostul guvernator al regiunii Habarovsk a respins acuzațiile. Potrivit avocatului său, Boris Kojemiakin, el urmează să facă recurs la această sentință pronunțată de o instanță din Moscova.

Guvernator al imensei regiuni Habarovsk între 2018 şi 2020, Furgal se bucura de o mare popularitate în acest teritoriu. El l-a învins în cursa pentru postul de guvernator pe un candidat al Rusiei Unite, partidul lui Vladimir Putin.

Serghei Furgal a reprezentat partidul naţionalist LDPR, obedient Kremlinului, dar ai cărui aleși regionali pot fi uneori critici la adresa puterii.

Arestarea lui Furgal, la 9 iulie 2020, a declanșat demonstraţii ample pentru a i se obţine eliberarea. Mii de oameni au protestat timp de câteva săptămâni, în principal la Habarovsk. Susţinătorii săi afirmau că arestarea avusese loc din rațiuni politice.

Serghei Furgal este acuzat că a ordonat asasinarea a doi oameni de afaceri şi că a organizat un atac împotriva unui alt antreprenor.

Alţi trei bărbaţi, acuzaţi de complicitate, au fost de asemenea condamnaţi vineri la pedepse cuprinse între nouă ani şi jumătate şi 21 de ani de închisoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?