Fost înotător, în dialog cu David Popovici: „Credeam că te dopezi!”

Fost înotător, în dialog cu David Popovici: „Credeam că te dopezi!”

David Popovici a impresionat lumea sportului în această vară.

Înotătorul român a devenit campion mondial și european la natație, stabilind un nou record la 100 metri liber.

Performanțele sportivului au stârnit admirație, dar și multe semne de întrebare din partea multor specialiști.

"În primul interviu pe care l-am făcut cu el, i-am spus lui David: Credeam că te dopezi! A scos timpul de 47,3 la 16 ani. Gândul meu era: Copilul acesta se dopează, nu are cum să înoate atât de repede", a spus Brett Hawke, un jurnalist străin fost înotător de performanță, într-un dialog cu antrenorul înotătorului român, conform eurosport.ro .

Adrian Rădulescu, antrenorul sportivului nostru, a vorbit în cadrul aceluiași podcast despre suspiciunile de dopaj în cazul lui David Popovici.

"Eu ştiu procesul. Nu este prima dată când oamenii au spus așa ceva. Chiar și când era la campionate naționale, la 13-14 ani, oamenii spuneau: 'Oh, el ia marfa aia bună'. E o situație despre care am discutat-o cu el. Poate copiii nu au ideea asta, dar părinții vorbesc între ei și se naște un mit, care apoi acesta este pasat și copiilor. Poate şi spun ceva înainte de concurs.

David a fost mereu un copil sociabil, de treabă, îi plăcea să vorbească cu toată lumea. Cred că au fost şi alţi înotători care i-au spus asta. Când le auzi de la copii care au 13 ani și ei chiar cred cu adevărat că e adevărat, atunci e foarte trist", a mai spus antrenorul.

David Popovici a avut un an formidabil, cu 13 medalii cucerite la cele patru mari competiţii la care a participat. Dintre acestea, 11 au fost de aur.

El este şi deţinătorul recordului mondial la 100 metri liber.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”