Fost ofițer CIA: Pe zi ce trece, devine din ce în ce mai probabil ca Putin să folosească arme nucleare tactice

Fost ofițer CIA: Pe zi ce trece, devine din ce în ce mai probabil ca Putin să folosească arme nucleare tactice

Vladimir Putin a fost încolțit, așa că pe zi ce trece devine din ce în ce mai probabil să folosească arme nucleare tactice – spune fostul ofițer CIA Robert Baer. Într-un interviu acordat CNN, fostul ofițer de informații a subliniat că, având în vedere eșecurile militare suferite de armata rusă în Ucraina, există puține șanse de detensionare, notează onet.pl .

*Vladimir Putin „este un politician dur”. „Nu mă aștept să se cedeze”

CNN amintește de recuperarea de către ucraineni a unor suprafețe mari aflate sub ocupația rusă, ca urmare a contraofensivei. El subliniază că Putin a anunțat o mobilizare parțială a rezerviștilor, ceea ce a stârnit proteste împotriva războiului din Rusia și mulți oameni au fugit din țară, de teamă să nu fie înrolați în armată.

Potrivit lui Baer, ​​eșecurile în lupta împotriva Ucrainei și presiunea internă din Rusia nu vor avea niciun impact asupra deciziei președintelui rus. El a adăugat că este puțin probabil ca Putin să-și retragă trupele și să negocieze încheierea războiului.

”Este un politician dur, așa s-a prezentat în ultimii 20 de ani, și nu este inferior dizidenților. El este încolțit. Nu mă aștept să se cedeze”, a spus fostul agent CIA.

După cum a remarcat Baer, ​​referindu-se la contactele sale cu rușii, aceștia sunt convinși că Putin intenționează să recurgă la arme nucleare.

„Nu știu cât de bine informați sunt, dar amenințarea, care a fost inițial o amenințare, împreună cu problemele sale tot mai mari, cresc probabilitatea ca acesta să folosească arme nucleare”, a mai atenționat fostul agent CIA.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”