Fost polițist la Investigarea Fraudelor Ilfov, trimis în judecată;acuzația - trafic de influență privind soluționarea unui dosar

Fost polițist la Investigarea Fraudelor Ilfov, trimis în judecată;acuzația - trafic de influență privind soluționarea unui dosar

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Daniel Budur, la data faptei ofițer de poliție judiciară în cadrul IPJ Ilfov - Serviciul de Investigare a Fraudelor, pentru trafic de influență în legătură cu soluționarea favorabilă a unui dosar.

În dosar, a fost deferit justiției Eugen Holban, pentru aceeași faptă.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, Daniel Budur, împreună cu celălalt inculpat, în perioada aprilie — mai 2013, a pretins și ulterior a primit suma de 40.000 de euro, de la un om de afaceri, martor în cauză.

"Pentru această sumă de bani, cei doi inculpați i-au creat acestuia impresia că ar avea influență asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, care supraveghea urmărirea penală în dosarul în care era cercetat martorul, și că îl va determina pe magistrat să soluționeze respectiva cauză într-un mod favorabil omului de afaceri", susțin procurorii.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra sumei de 40.000 euro pe care Daniel Budur a pus-o la dispoziția organelor de urmărire penală, în vederea confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Procurorii au beneficiat de sprijinul Departamentului de Informații și Protecție Internă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”