Fost secretar de stat în Guvernul Cioloş, vizat de percheziţiile efectuate într-un dosar de evaziune fiscală




Fost secretar de stat în Guvernul Cioloş, vizat de percheziţiile efectuate într-un dosar de evaziune fiscală

Joi dimineaţă, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, poliţiştii din Buzău efectuează 27 de percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile unor firme din judeţele Buzău, Vrancea, Suceava şi din municipiul Bucureşti, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală.

 În Buzău, descinderile au loc în municipiul reşedinţă de judeţ în 12 locaţii şi în alte şapte în localităţi din judeţ. De asemenea, alte două percheziţii se efectuează în Vrancea, patru în Bucureşti şi două în Suceava. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, vizat este fostul secretar de stat din Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale din Guvernul Cioloş, Horaţiu Anghelescu, preşedinte al Asociaţiei „Pro Democraţia” Buzău, imobilul unde funcţionează asociaţia şi unde îşi are sediul şi firma vizată de cercetări, fiind verificat în acest moment.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012–2014, patru persoane, având calitatea de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi constituit un circuit infracţional în vederea eludării obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la bază un sistem financiar-bancar fraudulos, în care ar fi fost angrenate societăţi comerciale controlate de către persoanele bănuite.

Cei în cauză, prin acţiuni circumscrise evaziunii fiscale, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăţilor implicate în circuitul infracţional a mai multor achiziţii şi livrări de bunuri şi servicii, deducând ilegal T.V.A şi diminuând artificial impozititul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 360.000 de lei. Poliţiştii vor pune în aplicare 15 mandate de aducere. La activităţi participă şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău, Vrancea, Suceava, precum şi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Cercetările sunt continuate în cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...