Fost şef al serviciilor SUA: OZN-urile folosesc tehnologie pe care SUA nu o au

Fost şef al serviciilor SUA: OZN-urile folosesc tehnologie pe care SUA nu o au

Fostul director al Biroului Naţional de Informaţii al SUA John Ratcliffe este de părere că fenomenele aeriene neidentificate (UAP), cunoscute şi sub numele de OZN-uri, par să folosească tehnologii pe care Statele Unite nu le au şi de care nu se pot apăra.

Ratcliffe a făcut remarcile într-un interviu la Fox News, difuzat pe 26 iunie, la o zi după publicarea unui raport guvernamental mult aşteptat despre UAP sau OZN-uri, care a concluzionat că „nu există indicii clare că ar exista vreo explicaţie non-terestră” pentru fenomenele neidentificate, dar a lăsat deschisă posibilitatea unei forţe străine de Planetă.

„De fapt, mă bucur că există un raport”, a spus Ratcliffe în interviu. „Concluzia este că fenomenele aeriene neidentificate - multe, multe cazuri - pot fi explicate având cauze de genul tulburări vizuale sau fenomene meteorologice, sau adversari străini şi tehnologiile lor, sau chiar propriile noastre tehnologii experimentale cu anumite aeronave şi vehicule”.

În acelaşi timp, el a spus că există o serie de cazuri în care nu se aplică astfel de explicaţii.

„Ceea ce subliniază cu adevărat acest raport ... este faptul că există o serie de cazuri - şi numărul specific rămâne secret - în care le-am exclus pe toate acestea", a afirmat el.

„Şi există tehnologii pe care nu le avem şi, sincer, de care nu suntem capabili să ne apărăm, bazate pe acele lucruri pe care le-am observat cu senzori multipli, cu alte cuvinte, în care nu doar că oamenii le observă vizual, ci apar pe radar, pe imaginile de satelit”, a spus Ratcliffe. „Este o problemă de securitate naţională”.

Ratcliffe a sugerat că este neliniştitor faptul că unele dintre fenomenele aeriene sfidează explicaţiile.

Raportul, care a fost emis de directorul Biroului de Informaţii Naţionale împreună cu un grup de lucru UAP, condus de Marina SUA, a studiat 144 de observaţii ale fenomenelor aeriene neidentificate care datează din 2004, dintre care 11 au cauzat incidente petrecute la mică distanţă, implicând piloţi militari.

„UAP prezintă un pericol pentru siguranţa zborului şi ar putea reprezenta un pericol mai larg dacă unele cazuri sunt episoade sofisticate îndreptate împotriva activităţilor militare americane de către un guvern străin - sau demonstrează o tehnologie aerospaţială revoluţionară a unui potenţial adversar”, se arată în raport.

Raportul menţiona că analiştii de apărare şi informaţii nu dispun de suficiente date pentru a determina natura UAP observată de piloţii militari, menţionând că acestea ar putea intra în mai multe categorii, inclusiv sisteme de adversari străini, fenomene atmosferice naturale sau „altele” - o categorie care, teoretic, ar putea include tehnologie extraterestră.

„UAP reprezintă în mod clar o problemă de siguranţă a zborului şi poate reprezenta o provocare pentru securitatea naţională a SUA”, se menţionează în raport, adăugând că fenomenele „probabil că nu au o singură explicaţie”.

Pentagonul a înfiinţat Grupul de lucru pentru fenomene aeriene neidentificate în august anul trecut pentru a explora observaţiile aeronavelor de origine necunoscută. Grupul de lucru îşi propunea să „detecteze, să analizeze şi să catalogheze” astfel de evenimente şi să „obţină o perspectivă” asupra „naturii şi originilor” OZN-urilor, a menţionat Pentagonul.

În perioada premergătoare publicării raportului, senatorul Marco Rubio (R-Fla.) a declarat, luna trecută, că membrii Congresului şi alţi oficiali trebuie să investigheze în mod serios OZN-urile şi potenţiala ameninţare pe care o reprezintă.

Vorbind la emisiunea „60 de minute” a CBS News, republicanul din Florida a descris ca fiind un „stigmat la Capitol Hill” - sediul Congresului - aplicat unor parlamentari care „sunt foarte interesaţi de acest subiect” şi un „fel de chicoteală când este adus în discuţie”. Cu toate acestea, el a avertizat: „Nu cred că putem permite stigmatului să ne împiedice să obţinem un răspuns la o întrebare fundamentală”. SURSA: Epoch Times


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante