Fosta gimnastă Andreea Răducan a găsit vinovații în cazul Simona Halep. Cine trebuie să răspundă

Fosta gimnastă Andreea Răducan a găsit vinovații în cazul Simona Halep. Cine trebuie să răspundă

Simona Halep se află în stare de suspendare după ce a fost depistată pozitiv la un control antidoping, în 2022. Jucătoarea de tenis va primi abia în primăvara lui 2024 un răspuns de la TAS în ceea ce privește reducerea sau menținerea pedepsei.

Andreea Răducan nu o vede vinovată pe Simona Halep. Foto Adevărul

Fosta mare gimnastă Andreea Răducan a trecut și ea prin momente dificile, la Olipiada din 2000 de la Sydney, când i-a fost retrasă medalia de aur după ce în corpul ei s-a găsit pseudoefedrină, substanță interzisă pe vremea aceea. Ea a făcut o paralelă între cazul său şi Simonei Halep, pe care nu o consideră vinovată de depăşirea dozei de roxadustat depistat la testul antidoping.

"Ce s-a întâmplat acolo cred că nici ea nu ştie exact şi probabil că îşi doreşte să afle. Oricum, este absolut, cum să spun, greu de explicat în cuvinte ce-i în sufletul unui sportiv când primeşte o astfel de veste, în care ştii că nu a depins de tine . Simona n-are cum să ştie ea dacă susţinătorul de efort a depăşit gramajul permis. Nici dacă, nu ştiu, nutriţionistul i-a dat ce trebuie.

Cumva, de asta lucrăm în echipă. Fiecare-şi aduce contribuţia cu ceea ce trebuie. Noi suntem cei care trebuie să prezentăm show-ul cât mai bine, cu munca şi efortul tuturor. Dar de aici până să răspunzi şi pentru ce a făcut medicul, şi coregraf-ul, şi antrenorul, şi nutriţionistul, şi preparatorul fizic se pare că nu, n-ai cum, n-ai, n-ai cum să faci faţă", a mai declarat Andreea Răducan în cadrul unui eveniment.

Ce s-a întâmplat la Sydney 2000

Gimnasta română Andreea Răducan a câştigat medalia de aur la individual compus la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000, dar i-a fost retrasă, însă, după terminarea concursului, când Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat că Andreea Răducan a fost testată pozitiv pentru pseudoefedrină, substanţă interzisă la vremea respectivă.

În seara de dinaintea concursului, la recomandarea medicului echipei, gimnasta luase două pastile de Nurofen, un medicament comun împotriva febrei şi tusei, care avea în compoziţie această substanţă. În ciuda apelurilor înaintate de Andreea, de echipa română de gimnastică şi de Federaţia Română de Gimnastică şi în pofida faptului că s-a dovedit că respectiva substanţă nu avea cum să o avantajeze pe sportivă, decizia de a o descalifica pe gimnasta româncă a rămas finală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?